Radovi u virovitičkom prigradskom naselju Milanovcu: U Ulici Sv. Križa II. odvojak u tijeku sanacija klizišta i izrada sanitarne odvodnje

Na području grada Virovitice otvorena su gradilišta na nekoliko lokacija, a jedno od njih je u Ulici Sv. Križa II. odvojak u prigradskom naselju Milanovcu.

Osim sanacije klizišta izradom zida od gabiona, u tijeku je i izrada sanitarne odvodnje s mogućnošću priključenja stanovnika na obje dionice postojećih ulica, sanacija postojećih kolnika i izrada novih asfaltnih zastora, a rekonstruirat će se i javna rasvjeta.

– Završetak radova očekuje se najkasnije do početka ljeta, ovisno o vremenskim uvjetima. Stanovnike ovog dijela naselja očekuje stabilniji i sigurniji teren te se istovremeno ostvaruju uvjeti za daljnje proširenje mreže sanitarne odvodnje. Grad Virovitica je oko 99 posto pokriven kanalizacijskom mrežom, a preostali su nam još odvojci, odnosno bivša vikend naselja koja su sada stambena – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin koji je obišao radove s gradskim pročelnikom Kristijanom Sabom.

Vrijednost radova je 217.200 eura, a sufinanciraju ih Hrvatske vode u iznosu 119.500 eura.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content