Svečano obilježena deseta obljetnica Policijske kapelanije blaženog Alojzija Stepinca PU Virovitičko-podravske

U Virovitici je danas (četvrtak) svečano obilježena deseta godišnjica osnutka Policijske kapelanije blaženog Alojzija Stepinca PU virovitičko-podravske.

Ispred spomen obilježja poginulim i nestalim policijskim službenicima u Domovinskom ratu, koje se nalazi ispred PU Virovitičko-podravske, počast su polaganjem bukete i zapaljenih lampiona odali saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin i zamjenik slatinskog gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ilija Nikolić, izaslanstvo braniteljskih udruga i roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata te izaslanstvo PU virovitičko-podravske koje je predvodio načelnik Marcel Štrok.

– Desetu obljetnicu naše policijske kapelanije blaženog Alojzija Stepinca obilježili smo prisjećajući se naših poginulih branitelja. Posebno smo počašćeni što nas je ovom prilikom posjetio vojni biskup Jure Bogdan- u uvodu nam je rekao načelnik PU Virovitičko-podravske Marcel Štrok.

Na značaj vojnog i policijskog ordinarijata osvrnu se biskup monsinjor Jure Bogdan.

– Vojni ordinarijat u Hrvatskoj ima svoju duboku prošlost još od Austro-Ugarske monarhije, a nakon prekida 1945. godine ponovno je obnovljen 1997. godine. Crkva je prisutna, tamo gdje je živi čovjek, pa je tako i u vojsci i u policiji. Smisao našeg pastoralnog djelovanje je slijediti živog čovjeka, kako bi se kasnije lakše našli u našoj nebeskoj domovini, gdje nas čekaju blaženi Alojzije Stepinac i brojni drugi sveci- zaključio je monsinjor Jure Bogdan.

U glazbenom dijelu programa nastupila je klapa PU splitsko-dalmatinske “Sveti Mihovil”, a prigodnu molitvu za poginule i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj monsinjor Jure Bogdan.

Također, u župnoj crkvi svetog Roka održana je svečana sveta misa koju je u duhovnom zajedništvu s policijskim i vojnim kapelanima iz Varaždina, Čakovca, Bjelovara, Osijeka, Delnica i Virovitice te domicilnog župnika fra Ivica Jagodić, predvodio vojni ordinarij u RH monsinjor Jure Bogdan.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content