Virovitički franjevci: Hvala svima koji su podržali našu inicijativu da se u Virovitici po prvi puta scenski uprizore žive jaslice

U Franjevačkom samostanu Virovitica danas (petak) su gvardijan fra Ivica Jagodić i fra Krunoslav Albert zahvalili svima koji su podržali njihovu inicijativu da se u Virovitici u božićno vrijeme po prvi puta scenski uprizore “žive jaslice”. Na ovaj je način ujedno u Virovitici obilježena 800. godišnjica jaslica koje je uprizorio sv. Franjo 1223. u malom talijanskom mjestu Greccio.

Izvedbu scenskog prikaza Rođenja Isusova mnogi su mogli doživjeti na živi način, a bilo je ukupno pet prikaza. Atmosferu najradosnijeg kršćanskog blagdana dočarali su Sveta obitelj (Marija, Josip i Isus), mudraci, pastiri, anđeli i domaće životinje.

Uprizorenje “živih jaslica” organizirali su Grad Virovitica, Turistička zajednica grada Virovitice i Franjevački samostan u Virovitici, a uključili su se i: Kreativna udruga Unikat, Katolička osnovna škola, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, Tehnička škola (smjer medicinska sestra/ tehničar), Industrijsko-obrtnička škola te zajednice koje djeluju u župi sv. Roka u Virovitici: FRAMA – Franjevačka mladež, Zajednica Vjera i svjetlo i Obiteljska zajednica, Flora VTC, Ranč Metaluna – Mateja Fras Venus, Josip Mudrovčić, Udruga uzgajivača malih životinja “Golub”, Kazalište Virovitica, Mega Sound i drugi.

Fra Ivica Jagodić podijelio je zahvalnice svim sudionicima istaknuvši kako su to bili radosni trenuci za vjernike i građane grada Virovitice.

(tekst i foto: Župa svetog Roka Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content