Virovitičko Kazalište 3. veljače slavi rođendan: Gradonačelnik Kirin uputio čestitke ansamblu za 79 godina neprekidnog rada

Kazalište Virovitica danas obilježava svoj Dan. Na današnji dan 1900. godine u gostionici Grčić u Virovitici, uz melodije Tamburaškog društva “Sloga”, virovitički glumci su izveli svoju prvu predstavu, šalu “Sluge muzikanti”.

U svojoj bogatoj povijesti Kazalište je ugostilo brojne glumce, redatelje, umjetnike i razne uzvanike. Na kazališnim daskama izvodio se čitav niz predstava renomiranih dramskih domaćih i stranih autora. Ove godine virovitičko Kazalište obilježava 79 godina neprekidnog profesionalnog rada.

– Zahvaljujući najboljoj publici i vrhunskoj ekipi koja čini Kazalište Virovitica, možemo se pohvaliti tako dugom i bogatom tradicijom- ističu u Kazalištu.

Ansamblu Kazališta Virovitica čestitku je uputio i gradonačelnik Ivica Kirin.

– Hvala vam na dosadašnjem radu i angažmanu te promociji naše Virovitice. Iznimno smo ponosni na naše Kazalište, njegov cjelogodišnji rad, brojne predstave i gostovanja, ali i manifestaciju VIRKAS koja počinje sljedećeg tjedna i koju s nestrpljenjem očekujemo- rekao je gradonačelnik I. Kirin.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content