Elektromehaničari dobili novi praktikum povodom 120. rođendana Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici

Industrijsko-obrtnička škola Virovitica danas (petak) je proslavila 120 godina postojanja. Tom je prilikom u prostorijama škole svečano otvoren novoopremljeni praktikum za usmjerenje elektromehaničara. Danu škole i svečanosti otvorenja prisustvovali su župan Igor Andrović, gradonačelnik Ivica Kirin, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Ivančica Fett-Škvarić te voditeljica Odjela za gospodarstvo Grada Virovitice Sanja Kirin.

IMG 5309

Župan Igor Andrović čestitao je svim djelatnicima i učenicima Industrijsko-obrtničke škole na velikoj obljetnici, ističući važnost kvalitetnih uvjeta rada za dugogodišnji uspjeh u obrtničkim zanimanjima.

– Učenici koji izlaze iz ove škole postaju hvalevrijedni obrtnici, uspješni na tržištu rada. Danas upravo obrtnička zanimanja imaju neprocjenjivu vrijednost, a ova ih škola već 120 godina educira i stvara obrtnike koji su danas-sutra samostalni ili zapošljivi u mnogim tvrtkama. Županija će uvijek podržati rad škole kvalitetnim opremanjem prostorija za izvedbu praktične nastave jer bez kvalitetne opreme nismo u mogućnosti pratiti nove trendove. Vjerujemo da ovakvi projekti ponajviše znače samim učenicima jer bez ljudskog rada ništa nije moguće – govori župan Andrović.

IMG 5314

Gradonačelnik Ivica Kirin pridružio se čestitkama Industrijsko-obrtničkoj školi te naglasio važnost zanimanja koja su u domeni ove škole i sve traženija u doba velikih globalnih zahtjeva.

– Danas ova škola, gledajući tržište rada, sve više dobiva na značaju. Zahvaljujući njoj i sličnim strukovnim školama stvaramo zanimanja kojih je danas sve manje, a sve su traženija. Generacije koje su napustile ovu školu svojim uspjehom dokazuju prepoznatljivost Industrijsko-obrtničke škole, koja će uvijek imati podršku grada Virovitice, kako u ovim, tako u svim nadolazećim vremenima digitalizacije i restrukturiranja – istaknuo je gradonačelnik Kirin.

Usmjerenje elektromehaničara, zaduženo za održavanje svih kućanskih aparata, električnih strojeva i instalacija, danas je tako dobilo novi praktikum pomoću kojega će lakše savladati nastavni plan i program. Virovitičko-podravska županija tom je prigodom izdvojila 11.807,50 eura za upravljačku jedinicu s radnim stolom.

20240322 135518

– Dobili smo novi kabinet za predmete elektrotehnike koji će pokrivati sve praktične i laboratorijske vježbe vezane uz ovo usmjerenje. Do sada smo imali praktikum iz 80-ih, kada je naša ustanova bila dio Tehničke škole. Međutim, praktična nastava za „elektro-zanimanja“ specifična je zbog prijeko potrebne didaktičke opreme i izuzetno smo sretni da sada imamo nešto svoje. Učenici vole praktičan rad, zanima ih to i prije savladaju gradivo – objašnjava nam Dubravko Milanović, nastavnik grupe predmeta iz područja elektrotehnike i elektronike.

 

(www.icv.hr, dj, foto: A. Zeko, D. Jagarinec)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content