Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković obišao radove na izgradnji UPOV-a u sklopu projekta aglomeracije Slatina

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković danas (ponedjeljak) je sa svojim zamjenikom Davorom Vukmirićem, zamjenikom virovitičko-podravskog župana Marijom Klementom i saborskim zastupnikom Josipom Đakićem, obišao radove na izgradnji UPOV-a u sklopu projekta “Izgradnja i rekonstrukcija vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Slatina” gdje su ih dočekali zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić i direktor slatinske tvrtke Komrad d.o.o. Mato Miličić sa suradnicima.

Na izgradnji UPOV-a 3 stupnja pročišćavanja, upravna zgrada je u fazi podizanja konstrukcije krova. Većina strojarske opreme postavljena je u tehnološkoj zgradi kao i u tri SBR bazena. Isto tako, elektro radovi su u punom zamahu, a po završetku istih preostaje još uređenje okoliša s hidrantnom mrežom i pristupnom infrastrukturom. U konačnici mulj će se sušiti do 85 posto suhe tvari, nakon toga će se pakirati u vreće te će biti uskladišten i spreman za suspaljivanje, a plan je isti koristiti i za grijanje prostora na UPOV-u ili gradskih prostora suspaljivanjem. Plan završetka je siječanj 2025. godine s probnim radom UPOV-a.

Uz već spomenute dužnosnike UPOV u Slatini između ostalih obišli su i predstavnik Nadzora nad projektom Jure Božić, voditeljica na projektu iz Hrvatskih voda Vesna Jukić, te direktor vodnog gospodarstva za Dunav i donju Dravu u Hrvatskim vodama – Podružnice Osijek Željko Kovačević.

(www.icv.hr, foto: A. Zeko)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content