Informativni centar Virovitica želi vam sretan Uskrs: Najveći kršćanski blagdan je trajni podsjetnik nade da dobro uvijek pobjeđuje

Poštovani i dragi čitatelji,

Nalazimo se pred najvećim kršćanskim blagdanom i najvećom tajnom vjere: Isusovim uskrsnućem. Događaj je to koji je sam po sebi presedan u čovjekovoj povijesti, osobito u kontekstu ranijih događanja – Isusovog javnog djelovanja, okupljanja učenika, čuda koja je činio, milosrđu i dobroti koju je pokazao svakom čovjeku i u konačnici, izdaje, ostavljenosti od najbližih, osude, raspeća i smrti na križu.

Uskrsnuće nam pokazuje kako ništa nije onako kakvim se čini te da dobro uvijek pronađe put do pobjede nad zlim, ma kako se život činio mračnim.

Isus je rekao: “U svijetu imate muku, ali hrabri budite – ja sam pobijedio svijet.” Ta se pobjeda nije ostvarila onako kako su je zamišljali njegovi učenici. Ona nije pobjeda kakvom je i danas zamišljaju vođe država i vojski; obilježena nasiljem, ratom, krvlju, ugnjetavanjem, ubojstvima djece i najranjivijih.

Uskrs pokazuje neku drugu pobjedu, nad sobom, kada svoje želje i sve što nam je sveto i vrijedno stavimo Bogu u ruke, s povjerenjem. Tim činom priznajemo da je Bog taj za kojeg vjerujemo da vodi tijek ne samo našeg života, već i ljudske povijesti i sadašnjosti, da je On jedini kadar promijeniti srca ljudi, a samim tim svako stradanje, izgubljenost, bolest, osudu, mržnju pretvoriti u dobro. U novi početak, u smisao, u nadu.

Zato i vama, dragi naši čitatelji, u povodu ovog Uskrsa želimo onaj mir koji u ovom trenu svijet na rubu najvećeg rata u povijesti ne može dati, već se on traži u sigurnosti Božjeg obećanja da nismo sami, u dobroti drugih ljudi čija nas ljubav i nježnost griju i daju nam snage za sve izazove pred nama. Želimo vam sretan Uskrs i svako dobro!

Vaš ICV

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content