Na studijskom putovanju u Đurđevcu 40 predstavnika turističkih agencija: Upoznali lepezu podravskih doživljaja

Grad Đurđevac, Turistička zajednica grada Đurđevca, Muzej grada Đurđevca, tvrtka Stari grad d.o.o. i hotel Picok zajedno s mnogobrojnim partnerima i ove su godine u Đurđevcu ugostili 40-ak predstavnika turističkih agencija Hrvatske kako bi im prezentirali ponudu jedne od najpropulzivnijih kontinentalnih turističkih destinacija te im predstavili jedan dio doživljaja Đurđevca na ležernom studijskom putovanju.

Već od prvog koraka, nakon što su ih pred Starim gradom dočekali za bitku raspoloženi članovi udruge Svetog Jurja i izveli dio atraktivnog scenskog prikaza Legende o Picokima, bilo je jasno da će ostati ugodno zatečeni sadržajnom đurđevačkom turističkom ponudom.

– Ovo studijsko putovanje je prilika da se agenciju upoznaje s baštinskim biserima Podravine, da osjete ono što kod nas već osjećaju brojni posjetitelji, turisti i dobronamjernici; prvenstveno to je podravska gostoljubivost i bogata lepeza podravskih doživljaja – rekao je njihov domaćin Mario Fuček, direktor TZ grada Đurđevca i pri tom zahvalio svima koji su zdušno, svojim aktivnim nastupima i prezentacijama pomogli otkrivanju doživljajnih blaga Podravine, podravsku baštinu, te gostoljubivost i veseli podravski duh.

Predstavnici agencija doživjeli su Legendu o Picokima u Interpretacijskom centru Picokijade u sklopu Muzeja grada Đurđevca, oduševili se razigranim stanovnicima u ZOO vrtu Hrvatske Sahare, a u obližnjem srednjevjekovnom selu bili zatečeni zabavnim srednjevjekovnim i renesansnim igrama i okršajima u režiji udruge svetog Jurja i tvrtke Gody. Zainteresirala ih je bogata ponuda autohtonih proizvoda i suvenira Podravinoteke, ljepote i posebnosti Đurđevačkih pijesaka u Posjetiteljskom centru, ali i Park šuma Borik s hostelom. Tu su upoznali sadržajnu lepezu pustolovnih i team building doživljaja, a posebice ih je oduševila prekrasna Park šuma Borik, vožnja quadovima u pratnji članova Off road kluba Peski i gađanje airsoft puškama uz asistenciju naših Templara. Posjet je vrlo uspješno zaokružen podravskom gastronomijom i degustacijom autohtonih „Vina z Peskov“ i upoznavanjem s receptivnim, ugostiteljskim, wellness sadržajima hotela Picok i kongresnim sadržajima grada Đurđevca.

Degustacija domaćih tradicionalnih slastica uz recitaciju podravskih popevki i milozvučne tonove tradicijskih cimbula stavili su točku na i ovom sadržajnom i doživljajnom gostovanju

Prezentaciji i promociji destinacije pridružio se i gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči koji je pozdravio sve goste, direktor tvrtke Stari grad d.o.o. Matija Bažulić, te predstavnica TZ Koprivničko – križevačke županije Kristina Sočev koja je predstavila subvencije agencijama u 2024. godini.

Sudeći po dosadašnjim rezervacijama, te sve većem interesu agencija za turističke sadržaje đurđevačke Podravine, Picoki s velikim optimizmom čekaju skorašnja toplije dane i intenzivna turistička kretanja u srcu Podravine.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

(djurdjevac.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content