Subotnje sunce izmamilo posjetitelje na virovitički Uskrsni sajam i veliku potragu za pisanicama: Uživali u bogatoj ponudi rukotvorina, domaćih proizvoda i zabavnom sadržaju

Proljeće, sunce, gužva – sve je to obilježilo još jedan, tradicionalni Uskrsni sajam i veliku potraga za pisanicama u organizaciji Grada Virovitice, Turističke zajednice grada Virovitice i Kreativne udruge Unikat. Građani su se danas (subota) u velikom broju okupili na šetnici ispred Gimnazije u Virovitici i uživali u bogatoj ponudi rukotvorina, domaćih proizvoda lokalnih proizvođača, škola i udruga, kao i u zabavnom sadržaju virovitičkih plesnih i glazbenih skupina.

IMG 3454

Sajam je otvorio gradonačelnik Ivica Kirin, uputivši čestitku svim marljivim izlagačima i organizatorima već tradicionalnog virovitičkog sajma.

– Ovaj je sajam pravi znak proljeća: sunce, djeca, prepun gradski park… Ponovo se pozitivan duh grada Virovitice budi s početkom priprema za jedan od najvećih katoličkih blagdana – proslavu Uskrsa. Međutim, ovo nije samo zabava za djecu. Iznimno mi je drago što naši građani imaju priliku vidjeti i mnoštvo domaćih izlagača, udruga, OPG-ova i njihovih proizvoda. Željeli smo i ovaj Uskrsni sajam pripremiti sadržaj za sve generacije, kako bi vratili optimizam koji nam je potreban tijekom cijele godine. Zahvaljujem se Turističkoj zajednici grada Virovitice, ali prije svega svojoj zamjenici Vlasti Honjek-Golinac i Kreativnoj udruzi Unikat, što su si još jednom dali truda ukrasiti naš grad za nadolazeći Uskrs – istaknuo je gradonačelnik Kirin.

IMG 3653 e1711209457544

Zahvalu za uspješnu suradnju s Kreativnom udrugom Unikat uputila je i direktorica Turističke zajednice grada Virovitice, Tamara Štefanec.

– Kreativna udruga Unikat pomogla nam je skinuti jedan ogroman teret s leđa popunivši sve izlagače, kojih je oko 30-ak. I ove godine, kao svih prethodnih, organizirali smo veliku potragu za pisanicama. Vidim da su se neka djeca već bacila u potragu, ali u tome i jest čar ovakvih događaja – da se svi lijepo provedu i zabave. Uvijek nam je drago organizirati ovako nešto jer se okupi zaista velik broj ljudi, svi su nasmijani, poletni, razigrani i skupa se pripremamo za nadolazeće blagdansko razdoblje – govori Tamara Štefanec.

IMG 3462

U sunčanom subotnjem danu s građanima je uživao i župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović.

– Drago mi je što se u našem gradu odvijaju ovakve aktivnosti. Imam osjećaj da svako malo imamo određeno događanje ovdje na našem šetalištu ispred Gimnazije – našalio se župan te nastavio – čestitam Turističkoj zajednici i gradonačelniku Kirinu na stvaranju sadržaja koji nam omogućava da vikend provodimo na suncu, svi zajedno, ovako obiteljski. Želim svima ugodnu zabavu u ovom subotnjem danu i da puni optimizma dočekamo naš najveći blagdan, Uskrs – rekao je župan Andrović.

BROJNI IZLAGAČI

Uskrs u gradu Virovitici službeno je započeo izlaganjem uskršnjih dekoracija koje su izrađivale kreativne ruke članica udruge Unikat.

– Kao i svake godine, naša je Udruga sudjelovala u ukrašavanju grada i oslikavanju eksponata. Svako se predblagdansko razdoblje skupimo i dogovorimo što novo napraviti, uvijek nešto dodajemo. Ove godine imamo nove zečiće, kao i upečatljivi kutak za fotografiranje. Sudeći po reakcijama, građani su oduševljeni – konstatira potpredsjednica Kreativne udruge Unikat, Đurđica Giba.

IMG 3610

Okupljeni na gradskoj šetnici, uz šarenilo uskrsnih pisanica, mogli su uživati i u mnogobrojnim izložbenim eksponatima te ručno izrađenim suvenirima.

– Sudjelovanje na Uskrsnom sajmu postalo je tradicija. Svake smo godine ovdje, ljudi prepoznaju naše proizvode, a kupci se rado vraćaju. Jako nam je drago što smo dio ovakvih događaja jer svaka je promocija uvijek dobrodošla – istaknula je Marijana Ivoš iz Gornjeg Bazja.

Uz domaće proizvode, građane su razveselile i nagrade.

– Ovdje smo došli na poziv naših prijatelja iz udruge Unikat. Na ovaj prekrasan dan došli smo pokazati radove naših volontera, izdanja u sklopu projekata Kuharica i Suhopoljski spomenar. Ipak, ono što je svima zasigurno najzanimljivije je tombola. Svaka je dobitna pa ćemo vidjeti tko kakvu sreću ima – objašnjava nam Natalija Kožić Lukačević, predsjednica suhopoljske KrEdA-e.

20240323 094354

VESELJE NA LICIMA NAJMLAĐIH

Uz face painting i radionicu za djecu, Virovitičane je dočekao i uskršnji Zeko s njegovom poznatom potragom za pisanicama, a najspretniji mališani bili su nagrađeni prigodnim poklonima.

– Lijepo mi je ovdje, ima puno mojih vršnjaka. Trenutno crtam, ali spremna sam za potragu za pisanicama – rekla nam je skromna djevojčica Lea, koja od zeke očekuje samo malo bombončića.

(www.icv.hr, dj, foto: M. Bajan, D. Jagarinec)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content