Uspješan Hrvatska sahara trail 2024. u Đurđevcu: Trčalo više od 500 trkača iz četiri države

Pucanj topa pred Starim gradom u subotu je, nakon dvije uspješne godine organizacije dao je znak za početak utrke za više od 500 trkača iz četiri države koji su po treći puta uspješno od trčali “Hrvatsku Saharu trail”. Utrku je to koja je po prvi puta postala i dio Kontinentrail lige- Trail lige centralne Hrvatske.

Sve okupljene na startu pred utvrdom Stari grad pozdravio je gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči koji je svima poželio dobrodošlicu u grad Đurđevac, zahvalio se svim sponzorima i organizatorima i poželio svima dobre rezultate i uživanje u prirodi oko Grada Picoka.

Natjecatelji su imali na izbor četiri trkače staze od 5,7 km, 17,2 km i 27,0 km, te Canicross utrku duljine 5,7 km. Start i cilj utrka je bio ispred utvrde Stari grad.

Za najdulju stazu od 27 km, koja je osim Park šume “Borik”, obuhvaćala i geografsko-botanički rezervat “Đurđevački pijesci” u ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Maja Krčelić, drugo mjesto Andreja Ložnjak te treće mjesto Vanja Rupčić iz AK Koprivnica. U muškoj kategoriji najdulje staze prvo mjesto osvojio je Stjepan Žanić iz AK Plitvice, drugo mjesto Stjepan Ljeljakiz AK Vrbovec te treće Juro Buljan iz AK Maksimir.

U ženskoj kategoriji kratke staze od 17,2 km prva na cilj je stigla Paula Vrdoljak, drugo mjesto je zauzela Gabrijela Šalković dok je treće mjesto osvojila Mateja Golenja. U muškoj kategoriji kratke staze Martin Štefan iz Virovskih ranera osvojio je prvo mjesto, Mateo Ledinski iz AK Bjelovar drugo, dok je Karlo Vučinić osvojio treće mjesto.

U rekreativnoj stazi od 5,7 km prvi prešao prvo mjesto u ženskoj kategoriji osvojila je Ivana Zeljko iz AK Međimurje Čakovec, drugo mjesto Ida Foret iz Litice oko Virovitice te treće mjesto Dora Kovačić kao individua.

Važno je napomenuti da se i ove godine u Đurđevcu trčala i “Prins” Canicross trail lige 2024. To je sve popularnija sportska disciplina u kojoj sudjeluju ljudi i njihovi psi, a na “Hrvatska Sahara trail” u Đurđevcu u ženskoj kategoriji na cilj je prva stigla Anja Gluvić iz Canfit Teama (Slovenija), druga je bila Paula Vrdoljak iz AK Sljeme te treća Irena Smojter iz AK Sljeme & Caincross Croatia. Od muških natjecatelja prvo mjesto je osvojio Tilen Strmšek iz Canfit Team & Fitmin (Slovenija), drugo mjesto Tomislav Vuk iz Caincross Croatia te treće mjesto Nejc Juvan iz ŠD Canfit Team (Slovenija).

Ekipno su prvo mjesto zauzeli AK Bjelovar, drugo mjesto Ogulin trail team te treće mjesto AK Plitvice, a dodijeljene su nagrade i najmlađem natjecatelju Viti Nagradiću te najstarijem Željku Orehoci.

Čestitke članovima Trkaćega kluba Đurđevac na izvrsnoj organizaciji i domaćinstvu na ovom velikom sportskom događanju!

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

(djurdjevac.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content