Započelo obilježavanje 15 godina Reda vitezova Ružice grada Orahovica: Kroz cijelu godinu očekuju vas zanimljiva događanja

Red vitezova Ružice grada Orahovica najcjenjenija i najtraženija viteška udruga u Hrvatskoj koja ove godine puni 15 godina svog uspješnog rada. Obilježavanje ove obljetnice započelo je nedavno održanom godišnjoj skupštinom na kojoj je predstavljeno bogato izvješće za proteklu 2023. godinu te iznesen plan za tekuću 2024. godinu, a isti nosi niz zanimljivih i spektakularnih sadržaja.

-Kako je to kod nas već sada normalno i u protekloj 2023. godini obišli smo Hrvatsku uzduž i poprijeko i uglavnom na svim bitkama smo bili vodeći Red što nam jako puno znači i dokazuje naš naporan rad. Posebno smo ponosni na naš tradicionalni Viteški turnir u Parku prirode Papuk koji je prošle godine po prvi puta održan u Slatinskom Drenovcu na predivnoj lokaciji drenovačke livade i dojmovi svih su bili odlični. Tu lokaciji zadržavamo i ove godine, a plan je da naš Viteški turnir traje i nekoliko dana, a to ćemo još razraditi i na vrijeme o tome obavijestiti javnost. Isto tako naš Red ove godine nastavlja biti dio velikih svjetskih povijesnih filmova, i o tome ćemo još naknadno pričati, ali ono što je sigurno to je još jedno nemjerljivo priznanje za nas – rekao je predsjednik reda vitezova Ružice grada Orahovica Vlado Grgić-Crni.

Također, najavio je kako će proslava 15 godina rada biti kroz cijelu godinu.

-Cijelu godinu ćemo imati sadržaje kako bi dostojno obilježili ovaj za nas velik i vrijedan jubilej. Želja nam je organizirati veliku središnji svečanost i pokušati okupiti sve one divne ljude koji su bili dio udruge kroz ovih 15 godina, a ima ih preko stotinu i to bi bila jedna prelijepa priča za ovu obljetnicu. Od srca hvala svima koji su bili i jesu vitezovi, dvorske dame, kmetovi, koji su Red vitezova Ružice grada, dio jedne velike i prekrasne obitelji koja čuva povijest ovoga kraja – rekao je Grgić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content