Akademski slikar Franjo Molnar održao likovnu radionicu s orahovačkim osnovcima u sklopu Dana škole

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Dana škole Orahovica prvi sadržaj bio je Likovna radionica akademskog slikara Orahovčanina Franje Molnara s učenicima škole. U radionici su sudjelovali učenici viših razreda škole i kako je rekao umjetnik Molnar, pokazali su zavidno znanje.

– Zapravo sam oduševljen koliko likovnog znanja djeca imaju. U uvodu sam im održao kratko predavanje o slikarstvu općenito, metodama slikarstva te potom ih educirao o načinu slikanja portreta i pejzaža. Crtali smo portret Ivane Brlić-Mažuranić te pejzaže koje djeca poznaju ili jednostavno iz njihove mašte što je u slikarstvu jako važno – rekao je Molnar kojemu je ovo prva ovakva radionica s djecom.

– Ovo je za mene bilo nešto sasvim novo, ali moram priznati da sam oduševljen radom s djecom koja su se iskazala, baš se vidi da ima nekih koji jako odskaču i pred kojima je, ako se nastave baviti slikarstvom, značajna budućnost. Nadam se da je ovo samo početak i da ćemo škola i ja i dalje surađivati na obostrano zadovoljstvo – zaključio je Molnar.

U školskoj čitaonici orahovačke osnovne škole, gdje je i održana radionica, renomiranog umjetnika Molnara ugostila je knjižničarka Marijana Čelig Hlobik. 

– Velika nam je čast imati ovako velikog umjetnika u našoj školi i surađivati s njim. Djeca su bila oduševljena i s velikim zadovoljstvom radila, pokazujući svoju ljubav prema umjetnosti. Vjerujem da će ova suradnja postati jedna lijepa tradicija – zaključila je Čelig Hlobik.

(icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content