Definiran finalni program “Konferencije o provedbi koncepta Pametnih sela u ruralnim područjima”

Virovitičko-podravska županija, Lokalna akcijska grupa “Virovitički prsten”, Općina Pitomača i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije d.o.o. organiziraju “Konferenciju o provedbi koncepta Pametnih sela u ruralnim područjima” koja će se održati 4. i 5. travnja na području općine Pitomača s početkom u 11 sati u Centru za kulturu “Drago Britvić” u Pitomači.

Organizacija konferencije odobrena je na Pozivu za podnošenje prijedloga aktivnosti Nacionalne mreže Zajedničke poljoprivredne politike u 2023. godini, koji je raspisala Nacionalna mreža Zajedničke poljoprivredne politike, osnovana od Ministarstva poljoprivrede.

Troškovi konferencije (su)financiraju se sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, iz Mjere 20 “Tehnička pomoć” – Podmjere 20.2. “Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2022.

Cilj konferencije je upoznati i pojasniti koncept pametnih sela koji još uvijek nije dovoljno implementiran na području Virovitičko-podravske županije i Republike Hrvatske, s ciljem jačanja veze između urbanih i ruralnih područja na razini Europe. Svi zainteresirani sudionici dvodnevne konferencije (predstavnici državne, regionalne i lokalne vlasti, stručne institucije, poljoprivredna gospodarstva, civilni sektor, LAG-ovi i sl.) bit će informirani o mogućnostima inovativnih i pametnih rješenja u selima, digitalizaciji u poljoprivredi i ostalim društvenim aktivnostima u selima te doprinosu okolišnim ciljevima i ublažavanju klimatskih promjena u selima.

Poziv i finalni program konferencije s navedenim govornicima/predavačima/panelistima možete preuzeti OVDJE.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno za sve sudionike, a prijaviti se možete OVDJE.

Sve dodatne informacije možete pogledati OVDJE. 

(lagvip.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content