RADOVI NA BRZOJ CESTI Započelo asfaltiranje obilaznih pravaca i malog kružnog toka u Virovitici

Danas (četvrtak) je započelo asfaltiranje obilaznih pravaca i malog kružnog toka u sklopu izgradnje čvorišta Virovitica smještenog kod nadvožnjaka, na izlazu iz grada prema prigradskom naselju Korija.

U tijeku je nanošenje prvog sloja asfalta, a početkom svibnja očekuje se puštanje u promet malog kružnog toka te kompletno obilaznih pravaca. Za izlaz iz grada prema Koriji i dalje će biti privremena regulacija, no bit će omogućen prolaz. O svakoj privremenoj regulaciji građani će na vrijeme biti obaviješteni.

Ugovor za ovu fazu radova vrijedan 9,9 milijuna eura bez PDV-a potpisan je s tvrtkom Osijek – Koteks. Paralelno s tim, drugi dio projekta obuhvaća izgradnju dionice duge 5,6 kilometara od Virovitice do Špišić Bukovice. Za ovaj segment radova angažirane su tvrtke Colas Hrvatska i Geotehnika s ugovorom vrijednim 18,9 milijuna eura bez PDV-a.

Rokovi su jasno definirani kako bi se osigurala pravovremenost završetak projekta: 18 mjeseci za izgradnju čvorišta Virovitica i 24 mjeseca za dionicu do Špišić Bukovice.

Osim kraćeg puta do Zagreba, ovaj projekt je iznimno važan jer će unaprijediti prometnu infrastrukturu regije, potaknuti gospodarski razvoj te staviti u punu funkciju poduzetničke zone grada Virovitice, osobito megazonu Zapad II. 

(icv.hr, virovitica.hr, Foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content