“Susret s Ivanom” u OŠ Suhopolje: Kroz predavanje, predstavu i čitanje obilježili 150. rođendan hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić

Danas, 18. travnja obilježava se 150. rođendan najveće hrvatske književnice, Ivane Brlić-Mažuranić. Tom prigodom, za učenike 6. razreda, na satu Hrvatskoga jezika, organiziran je “Susret s Ivanom” u suradnji sa školskom knjižničarkom Vlatkom Valentić.

O Ivaninom životu te bogatom stvaralaštvu učenici su saznali tijekom predavanja školske knjižničarke, a dijelove njezine zanimljive biografije uprizorila je Paola Radulović, učenica 8. razreda u društvu svojih bajkovitih Tintilinića.

Osim što su proširivali znanje o životu i stvaralaštvu Ivane Brlić-Mažuranić, čitajući ulomke iz njezinih bajki, učenici su razvijali sposobnost interpretativnoga čitanja, literarne sposobnosti te sposobnost vizualne imaginacije.

Stribor, Regoč, Kosjenka, Hlapić te mnogi drugi Ivanini bajkoviti likovi potiču dječju imaginaciju, a čitanjem bajki učenici razvijaju senzibilitet za ljudske i estetske vrijednosti te usvajaju kulturu svoga naroda.

(www.icv.hr, ifš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content