“Harmonikaški orkestar u mom gradu”: Koncerti u Poreču i Virovitici kruna su projekta „ZUS“ i „VIVIPO“

U Poreču se od 25. do 30. svibnja održavaju cjelodnevne radionice i druženja kroz glazbu u sklopu projekta „VIVIPO“ (Vinkovci – Virovitica – Poreč). Riječ je o projektu Umjetničke škole Poreč i Grada Poreča-Parenzo u suradnji s prijateljskim glazbenim školama Virovitice i Vinkovaca i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Poreča-Parenza i Turističke zajednice Grada Poreča-Parenzo.

viber slika 2024 05 27 11 14 45 995

Kruna projekta su dva koncerta, prvi koji je jučer (srijeda) održan u Poreču, a drugi u Virovitici, 31. svibnja, na šetnici ispred Gimnazije, u 17 i 19 sati.

Prvi je koncert „Harmonikaški orkestar u mom gradu“ na kojemu nastupaju puhački orkestri iz Češke, Slovačke i Hrvatske združeni u projektu „ZUS“. Dirigenti su Anna Brezaniova, Miroslav Knob i Antonio Baranašić.

Na porečkom Trgu slobode predstavili su se i harmonikaški orkestri ujedinjeni u projekt VIVIPO. Orkestar VIVIPO je sačinjen od mladih harmonikaša osnovnih i srednjih glazbenih škola iz Virovitice, Vinkovaca i Poreča, a to su: Umjetnička škola Poreč, GŠ Josipa Runjanina Vinkovci, GU Elly Bašić Zagreb i GŠ Jan Vlašimsky Virovitica. Dirigenti su Beatrica Šušak, Dario Glavaš i Anamarija Lovrečić.

viber image 2024 05 29 22 07 06 820

Projekt „ZUS“ i „VIVIPO“ ogleda se u suradnji učenika i profesora različitih glazbenih škola koji će kroz organizirane radionice zajedničkim učenjem i muziciranjem potaknuti druženje i rad na kolektivnom izražavanju kroz zajedničke kompozicije. To su aktivnosti koje spajaju glazbenike u skupini radi zajedničkog izvođenja glazbe te im omogućuju da dijele glazbene trenutke stvarajući posebnu povezanost kroz glazbu. Osim suradnje glazbenih škola iz ovih gradova, cilj projekta je i popularizacija harmonike kao klasičnog instrumenta te predstavljanje na koncertu. Na programu su poznata (klasična) djela te popularne skladbe A. Piazzole, Quenna, Michaela Jacksona, Vangelisa, E. Derbenka, Tine Turner, Mike Chapman & Holly Knight, CAMILA CABELLO, F.J.Perren/D.Fekaris, Cindy Lauper/Rob Hyman, Alan Merrill… 

(icv.hr, porestina.info)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content