Heklani tabletići ponovno se vraćaju u modu: Imate li ih vi kod kuće?

Nekada je bilo sasvim normalno vidjeti heklane tabletiće na svim površinama u kući, ali danas to je vrlo rijetka pojava. Naše su bake bilo prave majstorice u njihovoj izradi, ali ta vještina pomalo izumire. Ipak, pojavom Baby Lasagne i njegovog kostima opet je porastao interes sa ovim, već pomalo zaboravljenim detaljom, piše Večernji list.

Naravno, osim tabletića, heklanjem se mogu dobiti i prekrasni stolnjaci, prekrivači pa i odjevni komadi. Za izradu heklanih tabletića koristi se heklica i tanka pređa ili konac. Postupak heklanja sastoji se od niza jednostavnih petlji koje se povezuju kako bi se formirao željeni oblik. Uz malo vještine i strpljenja, moguće je stvoriti različite obrasce, uključujući cvjetove, geometrijske oblike ili čak složene uzorke.

No, kako danas rijetko tko još hekla, gdje uopće i po kojoj cijeni kupiti heklane tabletiće? Najviše ih se može pronaći na Njuškalu i raznim stranicama koje preprodaju rabljene stvari. Mogu se čak i pronaći neke žene koje se i dalje bave ovom vještinom te se oglašavaju putem društvenih mreža.

A, kako se kreću cijene? Uglavnom od 5 do 70 eura, ovisno o veličini, tehnici, boji i dizajnu. Ali, ne bi bilo ni čudno da i njihove cijene nakon današnjeg nastupa ‘eksplodiraju. No, u tom slučaju imate i još jednu opciju – naučite samostalno koristiti ovu predivnu tehniku!

(vecernji.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content