Općina Čačinci svoj Dan slavi nizom zanimljivih sadržaja: Ovogodišnja proslava počinje ovog vikenda, a završava 15. lipnja velikim koncertom “Na livadi na Jankovcu”

Općina Čačinci i Turistička zajednica Područje Vrata Papuka organizator su velike proslave i manifestacije Dan općine Čačinci. Bogat program danas (četvrtak) su predstavili načelnik Alen Jurenac i direktorica TZP Vrata Papuka, Ana Marunica.

Manifestacija počinje u nedjelju, 12. svibnja duhovnim koncertom “Duhovni akordi” ususret Danu župe, a koji u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva počinje u 19 sati.

Dan poslije u ponedjeljak, 13. svibnja u maloj sportskoj dvorani Osnovne škole A.G. Matoš bit će odigrana dječja kazališna predstava Kazališta Virovitica pod nazivom “Pričanje priče: O čarobnim jabukama i živoj vodi”.

U petak, 17. svibnja na boćalištu u Bukviku bit će održani Sportski susreti udruga s područja općine, a sve počinje u 18 sati, zatim su u nedjelju, 19. svibnja na redu ribiči, na Čačinačkim ribnjacima će od 8 sati u organizaciji ŠRK Klen početi “Kup općine Čačinci” u lovu ribe udicom na plovak.

Manifestacija se nastavlja u četvrtak, 23. svibnja hortikulturnom inicijativom “Jaglaci za Čačince” u sklopu koje će Jaglaci od 9 sati započeti s uređenjem Športsko-rekreacijskog centra “Rupa”, a potom će orahovački Jaglaci u petak, 24. svibnja na istom mjestu od 10 sati održati 4. Sportske susrete udruga osoba s intelektualnim teškoćama. Istoga dana u 18:30 sati u Sali IVA 2 bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine.

Obilježavanje Dana općine Čačinci nastavlja se 25. svibnja u 8 sati budnicom Gradske glazbe Virovitica kroz Čačince, u 9:30 sati Oldtimer klub Virovitica održat će izložbu oldtimer vozila na Trgu dr. Franje Tuđmana, a na istom mjestu u isto vrijeme bit će postavljena i izložba Udruge umirovljenika Čačinci “Kirvajski stol”. Dan završava velikim koncertom osječke grupe “Vigor” s početkom u 21 sat na Trgu dr. Franje Tuđmana.

U nedjelju, 26. svibnja na blagdan Presvetoga Trojstva i Dan župe te mjesni krivaj, u 11 sati je sveta misa u župnoj crkvi, a u 21 sat na Trgu dr. Franje Tuđmana bit će održan koncert Tamburaškog sastava Kas.

U utorak, 28. svibnja u 9 sati započet će biciklijada “Pedale pod Papukom” koja će biti vožena od Čačinaca do Slatinskog Drenovca, a u srijedu, 29. svibnja u 16 sati u ŠRC “Rupa” započet će nogometni turnir “Sportska avantura”.

Četvrtak, 30. svibnja na blagdan Tijelova u 16 sati je sveta misa, u 16:30 kreće Tijelovska procesija, a u 18 sati je u športskoj dvorani OŠ A.G. Matoš prepoznatljiva Smotra folklora. U 20 sati ispred dvorane zapjevat će Ivan Štivić & TS Begeš.

Priča proslave Dana općine nastavlja se u subotu, 8. lipnja pokaznom vježbom DVD-a Čačinci u Ulici kralja Tomislava, zatim u četvrtak, 13. lipnja bit će održana svečana priredba povodom Dana Osnovne škole Antuna Gustava Matoša, a ova priča duga gotovo mjesec dana završava 15. lipnja na najljepšem predjelu općine, u Park šumi Jankovac tradicionalnim koncertom “Na livadi na Jankovcu” od 17 sati.

-S velikim vas zadovoljstvom pozivamo da posjetite nadolazeće Dane Općine Čačinci. Program su u najvećoj mjeri osmislile naše udruge i pojedinci koji su aktivni u društvenom, kulturnom i sportskom životu mjesta. Ovo će biti odlična prilika da kroz razne planirane aktivnosti i manifestacije upoznate naše mjesto i mještane – poručili su organizatori.

(www.icv.hr, vg)

Plakat 2

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content