Podrška osobama s invaliditetom: Suradnja Grada Virovitice i Udruge invalida rada i ostalih OSI Virovitica

U tijeku je provedba programa „Podrška za kvalitetniji život osobama s invaliditetom“ čiji je nositelj Udruga invalida rada i ostalih OSI Virovitica. Partner u provedbi je Grad Virovitica, a provodi se na području grada Virovitice i prigradskih naselja. Cilj programa je pružanje inovativnih socijalnih usluga odraslim osobama s invaliditetom i smanjenje pritiska na zdravstveni sustav.

Zaposlena je djelatnica koja obilazi 19 korisnika u njihovim domovima, pruža im socijalnu uslugu mjerenja tlaka i šećera te asistenciju pri razgibavanju. Na taj način je smanjena potreba za liječnikom i zdravstvenim uslugama te povećana kvaliteta života za 19 korisnika. Dio projektnih aktivnosti je usmjeren na poboljšanje psihosocijalnog zdravlja i opće dobrobiti za ciljanu skupinu – odrasle osobe s invaliditetom.

U tu svrhu su organizirane radionice psihosocijalne podrške čija je voditeljica psihologinja Jasna Per Kožnjak, kao i kreativne radionice. Korisnici su dobili mogućnost za kreativno izražavanje i što je vrlo važno, priliku za druženje. Program će trajati tri godine, a u cijelosti je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

(invalidirada.org)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content