“Pusti nek’ traje”: Program posvećen vrhunskom hrvatskom glazbeniku Akiju Rahimovskom u SŠ Stjepan Ivšić Orahovica

Srednja škola ”Stjepan Ivšić” Orahovica već nekoliko godina radi odlične programe posvećene vrhunskim hrvatskim glazbenicima koji više nisu s nama. Tako su do sada učenici i profesori odradili nezaboravne glazbeno-scenske programe koje su posvetili jednom od najvećih hrvatskih umjetnika Arsenu Dediću, neponovljivim Oliveru Dragojeviću i Rajku Dujmiću, a ove godine ova priča dobiva novi nastavak.

– Ove smo godine naš program odlučili posvetiti, nažalost, prerano preminulom pjevaču Parnog valjka Akiju Rahimovskom koji nas je napustio prije dvije godine. Ovim programima želimo potaknuti učenike i mlade na slušanje kvalitetne glazbe. Uz hitove Parnog valjka slavilo se, tugovalo, liječilo slomljena srca… Čini se to i danas. Na sam spomen imena benda i njegovog pjevača kroz glavu nam prolazi cijeli niz pjesama. Aki Rahimovski uvijek će živjeti u pjesmama, ”jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju”. Možemo mu samo reći jedno velika hvala. Ovo je njemu u čast. Pozivam građane Orahovice i sve koji su voljeli lik i djelo Akija Rahimovskog da nam se pridruže u ovoj večeri– rekao je idejni začetnik svih dosadašnjih glazbenih večeri orahovačke srednje škole, knjižničar, profesor Damir Najmenik.

Program nosi naziv po pjesmi Parnog Valjka ”Pusti nek’ traje”, a bit će održan 16. svibnja u višenamjenskoj dvorani s početkom u 17:30 sati.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content