Sjajna godina Teniskog kluba Našice: Održali redovnu godišnju skupštinu te najavili nove ambiciozne planove

Teniski klub Našice jučer (petak) u svojim prostorijama je održao svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, na kojoj su nazočili gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, dožupan Osječko-baranjske županije Josip Miletić, dopredsjednik Športske zajednice Grada Našica Danko Justić i tajnik Karlo Kanis.

Na samom početku skupštine sve prisutne pozdravio je predsjednik Matija Brkić te podnio financijsko izvješće za 2023. godinu, kao i plan rada za 2024. i plan financiranja za 2025. godinu.

U prošloj godini u klubu su se odvijale redovite aktivnosti, a najviše se radilo na održavanju terena. Krajem sezone podignut je balon i svi termini su bili popunjeni. Kroz godinu je bila održana “Promo print liga” u kojoj je bilo uključeno 50 sudionika. U rujnu je održana završnica najboljih osam u kategoriji do 40 i preko 40 godina. Također je odigrana i ljetna liga za djecu u kojoj je bilo uključeno više od 40 djece. U lipnju je održan i memorijalni turnir “Pavo Uzelac” na kojem je nastupilo 16 parova. Plan za ovu godinu je održavanje terena, organizirati Promo print ligu za seniore i veterane, te napraviti završni turnir za najboljih 8 u svakoj kategoriji. Organizirati ljetu ligu za djecu te organizirati turnir parova – Memorijalni turnir “Pavo Uzelac” .

Predsjednik Matija Brkić se osvrnuo na prošlu godinu, gdje je Teniski klub uspio održati sve turnire, a koje planira organizirati i u ovoj godini.

– Zaista sam sretan zbog naše sjajne godine koju smo imali u Teniskom klubu, a posebno me veseli izvanredni rezultati naših najmlađih igrača. Mi imamo talentirane natjecatelje, sva zasluga za njihov napredak ide treneru Grotiću, čiji je rad zaista izvanredan. Naša državna reprezentativka je Paola Smolčić, a naši ostali natjecatelji poput Matije Bilića, Ivana Vučemilovića i Rafaela Grotića također su ostvarili izvrne rezultate u svojim kategorijama. Unatoč svojoj nesretnoj ozljedi Rafael je pokazao iznimnu predanost i talent. Želio bih istaknuti naše mlade nade – Dinu Ćatić, Lovru Lelića i Marka Brkića, koji ulaze u intenzivniji segment teniskih turnira, a već i sada pokazuju odličan potencijal. Osim naših natjecateljskih aktivnosti mi smo ponosni i na naše sportske događaje poput “Promo print lige” za seniore i veterane koja okuplja 50 igrača te Dječije ljetne igre u kojoj sudjeluje 40 mladih tenisača. Također bih želio istaknuti dobru suradnju s stolnoteniskim klubom gdje zajedno prolazimo kroz sve izazove, od turnira do svakodnevnog boravka na terenima. Posebno bih spomenuo našeg člana Hrvoja Zrilića koji je zaista odigrao ključnu ulogu u digitalizaciji našega kluba te nam omogućio lakše organiziranje i praćenje. Implementirali smo novi sustav rezervacije termina putem iste platforme. Iako smo mi tek na samom početku, veseli nas što su naši stariji članovi prihvatili ovu digitalnu inicijativu. Ova godina je bila izuzetno uspješna i zaista se veselim nastavku rada kao i novim izazovima koji nas čekaju- rekao je predsjednik Brkić.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba pozdravio je sve prisutne te čestitao Teniskom klubu na njihovoj uspješnoj godini.

– Teniski klub Našice ima jednu dugu tradiciju koja već niz godina djeluje i zaista je prepoznatljiva kao sportska institucija. Klub okuplja od najmlađih do najstarijih članova, a posebno bih istaknuo rad s djecom, što je uvijek izazovan, ali vrlo važan dio rada. Istaknuo bih trenera Grotića čiji predan rad već godinama izgrađuje našu mladež i pridonosi razvoju tenisa u našem gradu. Tenis nije samo divan sport za natjecatelje već i za rekreativce, te je vrlo važan i za popularizaciju našeg grada. Poslao bih im sve čestitke na njihov dosadašnji rad i poželio im puno uspjeha u budućnosti – rekao je gradonačelnik Kašuba te istaknuo kako će Grad i dalje financijski podržavati ovaj klub.

Skupštinu je pozdravio i zamjenik župana Josip Miletić koji je najavio daljnju podršku Osječko-baranjske županije.

– Najviše me veseli vidjeti odlične rezultate naših najmlađih igrača, kao i rad svih generacija u klubu, rekreativno i natjecateljski. To je za pohvaliti jer pokazuje odličan spoj mladosti i iskustva. Osječko – baranjska županija pružala je potporu klubu i u prošlosti te namjeravamo nastaviti jer smo proglašeni europskom regijom sporta. Podržat ćemo sve što predsjednik Brkić i njegova ekipa budu trebali i željeli u budućnosti. Ovakav se primjer suradnje treba slijediti i u drugim sportovima, a ne samo s klubovima u susjedstvu – izjavio je Miletić.

(icv.hr, ak, Foto: A. Koš)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content