U Našicama održana treća večer ovogodišnjeg 47. Međunarodnog festivala umjetničke tamburaške glazbe

U organizaciji Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku jučer (subota) je, u višenamjenskoj dvorani Dvorca Pejačević u Našicama, održana treća večer ovogodišnjeg 47. Međunarodnog festivala umjetničke tamburaške glazbe – manifestacije koja više od šest desetljeća okuplja ljubitelje tamburaške glazbe iz cijele Hrvatske, a i šire.

Na samom početku programa, gradonačelnik Krešimir Kašuba poželio je svim gostima dobrodošlicu u Grad Našice, dok je Vesna Njikoš Pečkaj, u ime Organizacijskog odbora Festivala umjetničke tamburaške glazbe, uručila gradonačelniku festivalsku zahvalnicu.

Predsjednik Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku Krešimir Račić rekao je kako je ovogodišnje izdanje festivala posebno svečano, i to ne samo zbog njegovanja i promicanja bogate tradicije tamburaške glazbe, već i zbog obilježavanja 100. godišnjice rođenja Julija Njikoša, doajena tamburaške glazbe i utemeljitelja ovog festivala. Julije Njikoš ostavio je glazbeno nasljeđe i neizbrisiv trag u povijesti tamburaške glazbene baštine. Jučerašnju večer zaključio je tamburaški orkestar Tamburaškog društva Dore Pejačević.

Dodajmo, na manifestaciji 23 orkestra iz različitih dijelova Hrvatske, te gosti iz Slovenije i Srbije, predstavit će svoje interpretacije umjetničke tamburaške glazbe, a preko 550 mladih i starijih glazbenika na tamburi će pokazati svoje umijeće muziciranja tijekom četverodnevnog festivala.

Orkestre tijekom svih večeri ocjenjuje stručni žiri, program vodi Vlasta Ramljak, a pobjednici festivala bit će proglašeni u završnici festivala danas (nedjelja) u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku s početkom u 18 sati.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content