Uskoro počinje 15. FeDOr: Spajanje dramskog stvaralaštva i kulturnog odgoja za djecu i mlade

15. FeDOr Festival dramskog odgoja ima za cilj promicanje dramskog i kazališnog odgoja te razvoj kulturno-umjetničkog stvaralaštva. Festival afirmira djecu i mlade, potičući ih na sudjelovanje u procesu odgoja kroz dramu, za život i umjetnost. Također, umrežava institucije i organizacije koje se bave odgojno-obrazovnim i kulturno-umjetničkim djelatnostima.

Festival započinje u subotu, 25. svibnja, prezentacijom dramskih ostvarenja djece i mladih u Kazalištu Virovitica. Na programu su dramska igra „Kako je nastradala Zuki“ u 16:30 sati, „Kradljivci stripova“ u izvedbi Dramskog studija Kazališta Virovitica u 18 sati, te okrugli stol na temu „Iskustva, izazovi i rješenja“ u 19 sati. Nastavak programa uključuje predstavu „Partija karata“ Dramskog studija Kazališta Virovitica, koja će se održati 9. lipnja u 19 sati.

Festival uključuje raznovrsne radionice koje koriste dramske tehnike i metode, kombinirajući ples i glazbu kako bi razvijale kreativnost polaznika. Neke od radionica su „Potraga za blagom“, „Pripovjedanje“, „Vođena fantazija“, „Borbe na sceni“, „Glazba i vrijeme“, „Tijelo u pokretu“ i „Lutka i ja“.

FeDOr se provodi u organizaciji udruge „Pričalica“, uz financijsku potporu Virovitičko-podravske županije i u partnerstvu s Kazalištem Virovitica, Zavičajnim društvom Virovitičana u Zagrebu, Gradom Virovitica, Zavičajnom Zajednicom Široki Brijeg, u suradnji s Učeničkim domom Virovitica i KUC-om Virovitica. Festival tematizira zavičajnu baštinu, povezujući Zagreb i Viroviticu kroz povijesne veze obitelji Pejačević i kralja Bele IV.

(icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content