Zahvaljujući donaciji pitomačkog pčelara Dražena Jakupca u SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača stigle dvije pčelinje zajednice

Nakon što je Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača od Saveza udruga pčelara VPŽ dobila vrijednu pčelarsku opremu, zahvaljujući donaciji pčelara Dražena Jakupca, koji je ujedno i predsjednik pčelarske udruge Bagrem iz Pitomače, srednjoškolski pčelarski praktikum sada je bogatiji za prve dvije pčelinje zajednice.

Na ovaj način cilj nam im povezati lokalnu zajednicu i obrazovanje, mladima skrenuti pozornost na važnost i očuvanje pčela, a pčelinji proizvodi, koji iz držanja pčela proizlaze, samo su jedna dodatna vrijednost.

-Nadam se da će formiranjem ovog edukativnog pčelinjaka, uz educiranje učenika, biti veća mogućnost i za educiranje samih potrošača kako bi probali i shvatili što je zapravo pravi domaći pčelinji proizvod i na temelju toga u budućnosti kupovali od lokalnih provjerenih pčelara – istaknuo je Dražen Jakupec.

Blizina Križnice također daje mogućnost i upotrebe pčelinjaka u turističke svrhe. Preuzimanju pčelinjih društava prisustvovali su učenici smjera poljoprivredni gospodarstvenik koji ujedno i u školi slušaju smjer pčelarstvo.

Učenici su tom prilikom mogli upoznati postupak premještanja pčela iz „pletare“ u košnicu i tako steći prvo praktično znanje na živoj materiji.

Uz učenike preuzimanju je nazočio i naš nastavnik pčelarstva Ivan Đurišević koji se ujedno zahvalio pčelaru Draženu na donacijama te istaknuo kako je to za školu od velikog značaja i da se nada daljnjoj suradnji kako s pčelarskom udrugom Bagrem tako i sa njim samim.

(SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content