Dražen Šafar pitomačkim učenicima-kuharima otkrio sve čari kulinarske umjetnosti dekoracije voća i povrća

U Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača održana je 4. i posljednja radionica u sklopu školskog projekta „Gost predavač“. Tema ove posljednje radionice u sklopu projekta bio je carving tj. kulinarska umjetnost izrade dekoracija od voća i povrća, a istu je vodio vrhunski majstor carvinga Dražen Šafar, višestruki prvak Hrvatske u ovoj disciplini te dopredsjednik Carving sekcije Hrvatskog kuharskog saveza.

– Cilj radionice, koju su pohađali učenici 2.d razreda smjer kuhar, bio je upoznati naše učenike s ovom disciplinom i naučiti osnovne tehnike obrade namirnica koje se mogu koristiti za dekoriranje svečanih stolova. Hvala našem gostu, vrhunskom kulinarskom umjetniku Draženu Šafaru na dolasku i sjajnoj prezentaciji ovog modernog dijela gastronomije – rekao je profesor kuharstva Darko Baričević koji je radionicu organizirao i moderirao.

Dražen Šafar uživao je radeći s učenicima kojima je pokušao otkriti sve čari kulinarske umjetnosti.

– Suradnja naše Udruge kuhara i slastičara grada Slatine sa Srednjom školom Stjepana Sulimanca Pitomača traje već duži niz godina i uvijek se rado odazovemo pozivu. Ove godine slastičarsku radionicu već je održala naša Sandra Jadek svjetski slastičarski majstor, a evo ovoga puta sam ja pokušao učenicima pokazati sve ljepote carvinga i što se sve može napraviti od voća i povrća. Sudeći po viđenom, djeca su uživala i vjerujem puno toga naučila što su i sami pokazali okušavši se u rezbarenju i ukrašavanju. Volio bih da se jednog dana netko od njih odluči baviti ovom vrstom kulinarstva – rekao je Šafar.

(icv.hr, vg)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content