“Grb Općine Špišić Bukovica”: U povodu Dana općine DVD Špišić Bukovica i KUD “Seljačka sloga” dobili Zlatnu plaketu

U Društvenom domu u Špišić Bukovici u nedjelju je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj je Općina zahvalila zaslužnim pojedincima i organizacijama dodjelom javnih priznanja za njihov doprinos razvoju općine. Priznanja su uručili načelnik Hrvoje Miler i predsjednica Općinskog vijeća Sanja Stubičar.

Dodijeljena su sljedeća priznanja:

Zlatna plaketa Grb Općine Špišić Bukovica

 1. DVD Špišić Bukovica – Za 140 godina postojanja i unapređivanja sustava zaštite od požara te suradnju s općinom na podizanju kvalitete sustava zaštite od požara. Zasluge uključuju suradnju s općinom u podizanju kvalitete sustava zaštite od požara, organizaciji rada DVD-a te u svim ostalim područjima zaštite i spašavanja. Njihova kontinuirana prisutnost i rad značajno doprinose sigurnosti zajednice.
 2. KUD „Seljačka sloga“ Špišić Bukovica – Za 90 godina rada, tijekom kojih su aktivno radili na očuvanju kulturne baštine i običaja naselja Špišić Bukovica i okolnog područja Podravine i Slavonije. KUD je također surađivao s općinom na promociji naselja i cijele općine, te je imao ključnu ulogu u obnovi Zavičajnog muzeja „Rudolfa Šerbedžije“.

Srebrna plaketa Grb Općine Špišić Bukovica

 1. HNK „Mladost“ Vukosavljevica – Za 50 godina postojanja i doprinos promicanju sporta na području općine. Klub je prepoznat po suradnji s općinom na unapređivanju sporta u Špišić Bukovici, te je svojim dugotrajnim radom i doprinosom u promicanju sporta i ugleda ne samo kluba već i cijelog mjesta Vukosavljevica, ostavio značajan trag u zajednici.
 2. VZO Špišić Bukovice – Za 30 godina postojanja. U tom periodu, značajno su unaprijedili sustav zaštite od požara, surađujući s općinom u organizaciji rada DVD-ova i drugim aspektima zaštite i spašavanja. Njihov rad je ključan za sigurnost i zaštitu zajednice.
 3. Dr. med. Goran Kotur – Specijalist obiteljske medicine i oftalmologije već 40 godina brine o zdravstvenoj zaštiti stanovnika općine Špišić Bukovica. Njegova predanost osobnoj, primarnoj i kontinuiranoj zdravstvenoj zaštiti čini ga istaknutim članom zajednice.
 4. Dr. med. dent. Anđelka Mađerčić – Za 40 godina brige o dentalnom zdravlju stanovnika općine Špišić Bukovica. Njena dugogodišnja služba i posvećenost zdravlju zajednice čine je zaslužnom za ovu nagradu.

Brončana plaketa Grb Općine Špišić Bukovica

 1. Radost Vukosavljevica – Za 10 godina rada. Tijekom tog perioda, aktivno su radili na očuvanju kulturne baštine i običaja naselja Vukosavljevica i šireg područja Podravine i Slavonije. Njihova suradnja s općinom u promoviranju naselja i cijele općine je značajna.

Zahvalnica

 1. Ana Antolić – Poručnica Počasno-zaštitne bojne postiže izvanredne rezultate na vojničkim i civilnim sportskim natjecanjima, kao i u vojnoj izobrazbi i obuci. Višestruko proglašavana najspremnijom vojnikinjom Oružanih snaga RH, njen rad i postignuća su inspiracija za sve stanovnike općine, posebno za žene.
 2. Ivana Balogović – Majka dvoje djece, aktivno se bavi humanitarnim radom, pomažući djeci i potrebitima kroz različite akcije poput skupljanja odjeće, obuće i bicikala. Njeno sudjelovanje u čišćenju mjesta Bušetina i Okrugljača, rijeke Drave, te organizacija i sudjelovanje u projektu „Naša mreža dobrota“ čine je zaslužnom za ovu nagradu.
 3. Marijan Mađerčić – Značajno je doprinio očuvanju kulturno-materijalne baštine naselja Bušetina, posebno kroz izdavanje Monografije naselja Bušetina, koja predstavlja važno kulturno blago za buduće generacije.
 4. Zlatko Juren – Kroz 40 godina rada u DVD-u Špišić Bukovica značajno je doprinio unapređivanju sustava zaštite od požara. Njegova dugogodišnja predanost i rad čine ga zaslužnim za ovu nagradu.
 5. Gordana Brlas – Prepoznata je po svom doprinosu očuvanju kulturno-materijalne baštine naselja Bušetina, posebice kroz rad u udruzi „Škrinja“ Bušetina, koja igra ključnu ulogu u očuvanju običaja naselja.
 6. Branko Sabolović – Kroz dugotrajan rad u NK Mladost Vukosavljevica značajno je doprinosio promicanju sporta i ugleda kluba i mjesta Vukosavljevica, posebno kroz rad s različitim uzrastima djece i mladih.
 7. Prajo Beton d.o.o. – Za pomoć prilikom zaštite od poplave.
 8. Dam Lozan d.o.o. – Za pomoć prilikom zaštite od poplave.
 9. Atika d.o.o. – Za pomoć prilikom zaštite od poplave.
 10. DVD Okrugljača – Za pomoć prilikom zaštite od poplave.
 11. DVD Vukosavljevica – Za pomoć prilikom zaštite od poplave.

IMG_7883-Custom

Ova priznanja su dodijeljena kao znak zahvalnosti za njihov trud, rad i doprinos razvoju i očuvanju zajednice općine Špišić Bukovica. U ime nagrađenih obratio se zapovjednik VZO Špišić Bukovica Zdravko Pokupić.

– Čast mi je i zadovoljstvo danas se obratiti u ime svih nagrađenih na ovoj svečanoj sjednici. Ova priznanja koja smo primili nisu samo simbol našeg truda i rada, već su i poticaj za daljnje zalaganje i doprinos našoj zajednici. Posebno zahvaljujem Općini Špišić Bukovica i načelniku Hrvoju Mileru na prepoznavanju našeg rada i truda. Ova priznanja nam pokazuju da je naš rad cijenjen i da doprinosimo boljitku našeg kraja – istaknuo je Pokupić.

(icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content