Praktična nastava kao baza znanja: Iskustvo ekonomske maturantice Elle Grlice

Srednja strukovna škola, smjer ekonomist, izvrstan je izbor za one koji žele steći znanje iz područja financija, marketinga, računovodstva i dr. Kroz ovaj intervju maturantica Ella Grlica opisat će nam svoje iskustvo u školi i daljnje ciljeve.

1. Koja je tvoja omiljena tema u ekonomiji?

Omiljena tema u ekonomiji mi je financijska pismenost koja nas podučava kako pravilno raspolagati novcem, uči nas o kreditima, investicijama i štednji koja nam je iznimno važna za budućnost zbog mirovine.

2. Koji su tvoji planovi nakon završetka srednje škole?

Plan mi je dobro napisati državnu maturu i upisati željeni fakultet. Htjela bih u Osijeku upisati studij Kulture, medija i menadžmenta.

3. Koji ti je bio omiljeni predmet?

Omiljeni predmet bio mi je Bankarstvo i osiguranje jer smo naučili jako puno korisnih stvari za koje sam sigurna da će mi vrlo dobro doći kasnije u životu, ali i zato što nam je profesor sve što smo učili pokazao i kroz primjere te smo tako puno bolje shvatili gradivo.

4. Koji su neki od praktičnih primjena ekonomskih koncepata koje si naučila?

Najviše praktičnih primjera smo naučili na predmetu Računovodstvo koji smo imali sve četiri godine i na predmetu Vježbenička tvrtka kojeg imamo posljednje dvije godine. Kroz te predmete imamo osnovanu svoju tvrtku, vršimo nabavu, prodaju, kupnju, amortizaciju, računovodstvo i marketing, odnosno praktično primjenjujemo sve što će nam trebati kasnije u radu.

5. Jesi li imala poteškoća u učenju?

Najveće poteškoće su mi bile praktični dio računovodstva i osnove ekonomije zato što je bilo mnogo stručnih izraza koje smo morali naučiti i shvatiti što bolje.

6. Koje ti je srednjoškolsko iskustvo ostalo u pamćenju?

Svakako druženje s prijateljima iz razreda i omiljeni profesori koji su nam ovo iskustvo učinili puno ljepšim i pripremili nas za život nakon srednje škole.

Ovaj članak dio je specijalnog izdanja Virovitičkog lista koji je posvećen maturantima gdje su oni kreirali naslovnu stranicu i deset ključnih stranica na kojima se inače nalazi rubrika “Aktualno”.

(icv.hr, Julia Lovreković)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content