Prvi memorijalni streetball turnir “dr. Hrvoje Šimić” u uličnoj košarci okupio 14 ekipa u Našicama

Jučer je u organizaciji Košarkaškog kluba Našice na sportskim terenima u Velikom parku održan prvi “Memorijalni Streetball turnir dr. Hrvoje Šimić”. Turnir u uličnoj košarci okupio je četiri ekipe u kategoriji mladih i deset seniorskih ekipa. Ekipe su najprije razigravale po grupama, a nakon toga je odigrana završnica. Na turniru su bili nazočni i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić i predsjednik Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski.

Na samom početku turnira predsjednik Košarkaškog kluba Našice Boris Vida pozdravio je sve prisutne, a nakon minute šutnje za Hrvoja Šimića turnir je proglasio otvorenim.

– S ovakvim brojem ugodno smo iznenađeni i najbitnije je da su svi sudionici koji obilaze turnire i koji su već dugogodišnji vrhunski igrači zadovoljni organizacijom, terenom i ugođajem u parku. Hrvoje je godinama bio jedan od većih pobornika i ljubitelja streetball-a, a košarkaši su se okupili danas kako bi odali počast čovjeku koji je puno toga napravio u gradu za sport, pogotovo za košarku, a kasnije i za rukometni klub. Vrlo je važno je da turnir nosi njegovo ime, a nastavit će se održavati povodom obilježavanja Grada Našica. Ovom prigodom zahvaljujem se osobno u ime Košarkaškog kluba sponzorima te Gastronomskoj udruzi Našice koji su odradili vrhunski posao- rekao je predsjednik Slivka.

Valerija Šimić zahvalila se svima na ovoj inicijativi te je čestitala ekipi koja je pobijedila.

IMG 20240622 153306 Custom

– Zahvalila bih se Košarkaškom klubu Našice na inicijativi, kao i prijateljima košarke te Hrvojevim prijateljima. Drago mi je zbog svih koji su sudjelovali, ali mi je posebno drago čestitati ekipi koja je pobijedila. To su Hrvojevi dugogodišnji prijatelji s kojima je nekad rado igrao i pobjeđivao ih. Našički park je široko poznat po svojoj ljepoti i uređenosti, a posebno se zahvaljujem djelatnicima što su ga ovako lijepo uredili– izjavila je Valerija.

U kategoriji seniora prvo mjesto pripalo je ekipi iz “Meljika” iz Valpova, drugo mjesto osvojila je ekipa “Žetone” iz Đakova, dok je treći mjesto pripalo ekipi RK NEXE.

U kategoriji mladih najbolji su bili “Doktori”, drugo mjesto pripalo je ekipi “Federi I”, treće mjesto osvojila je ekipa “Federi II”, dok su na četvrtom mjestu bile “Legende”.

Također je održano i natjecanje u gađanju trica za koje je bilo prijavljeno 14 igrača. Najbolji u gađanju trica bio je Svenu Pavić iz Slavonskog Broda, a najbolji igrač turnira bio je Marko Soldo. Na kraju turnira dodijeljene su medalje i nagrade za najuspješnije igrače i ekipe koje su uručili Valerija i Petra Šimića, Darko Cerovski, Hrvoje Zrilić i predsjednik Boris Vida.

IMG 20240622 153335 Custom

(www.icv.hr, ak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content