Učenici drugog razreda zdenačke osnovne škole Ivana Gorana Kovačića vrijedni su i kreativni kroz cijelu školsku godinu

Drugi razred Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Zdenci ostvario je u tekućoj školskoj godini niz odličnih projekata. Drugi se razred, s učiteljicom Majom Biro, odlučio početkom nastavne godine okušati u nekim novim projektima i ponovo sudjelovati u “starim” projektima na eTwinning platformi. Ove nastavne godine planirana su četiri projekta, dva su provođena cijelu nastavnu godinu, dok su druga dva bila kraćeg trajanja. Nastavna godina započeta je s projektom “Čarobne ideje” čije su autorice Ljiljana Kubaša i Maja Biro i proveden je kroz cijelu godinu pod B1 izvannastavnom aktivnošću.

– Cilj ovog projekta bio je upoznati razne tehnike savijanja, rezanja i lijepljenja papira razvijanjem istraživačkih vještina i vještina kritičke analize. Učenici su razvijali sposobnosti samostalnog učenja, problemskog mišljenja, rada u timovima, komunikacije, inovativnog mišljenja, vlastitog predstavljanja te medijske i IKT kompetencije. Dobro razvijena fina motorika preduvjet je za razvoj grafomotorike, pisanja i urednog rukopisa. Razvoj fine motorike najuspješnije se potiče putem zabavnih igara i aktivnosti– kaže učiteljica Maja Biro.

Ovi vrijedni mališani nastavili su s projektom “Dana jabuka i zdrave hrane” autorice Sandre Vuk.

– U ovom projektu učenici su kroz niz aktivnosti saznali nešto više o zdravoj prehrani i tradicijskom obilježju jabuke kao zdrave hrane, razvijati odgovorno ponašanje prema tradicijskom nasljeđu i blagdanima koji su dio našeg tradicijskog kulturnog nasljeđa. Ovakav projekt donosi veliku motivaciju za rad radi istraživanja i kušanje raznih slastica od jabuka– kaže Biro te priča o slijedećem projektu koji su drugaši kroz tekuću školsku godinu prošli.

– Budući da volimo slikati, okušali smo se i u projektu “U svijetu likovnih umjetnika” autorice Sandre Vuk, a trajao je cijelu godinu. Svaki umjetnik bio je nova inspiracija, a rad je realiziran s lakoćom i velikom zainteresiranošću. Bilo je uzbudljivo istraživati način stvaranja pojedinog umjetnika– govori učiteljica Biro koja je na kraju ispričala i priču o projektu eTwinning:

– Projekt “100. dan u školi” autorice Sandre Vuk uspješno je realiziran. Obilježen je nizom zanimljivih i poticajnih aktivnosti kojima se kroz igru i aktivnosti istraživanja broja 100 želi potaknuti ljubav prema školi, školovanju i zanimljivom projektnom danu. Ostvarivanjem i realizacijom ovih projekata na eTwinning platformi, učenici će biti sposobni razmišljati, maštati, ostvarivati kreativne ideje te kritički analizirati i promišljati o svojim rezultatima. Na kraju smo svi ponosni s uloženim trudom i radom u svim projektima i sretno završavamo ovu školsku godinu– zaključila je učiteljica Maja Biro.

(www.icv.hr, vg)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content