Virovitičko-podravska županija i ove godine nastavila s mjerom subvencioniranja kamata na kredite za proljetnu i jesensku sjetvu: Interes je rekordan

Virovitičko-podravska županija i ove je godine nastavila s mjerom subvencioniranja kamata na kredite za proljetnu i jesensku sjetvu, a prema riječima Bojana Mijoka, pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu i gospodarstvo, interes je nadmašio sva očekivanja.

– Ovu mjeru provodimo nekoliko godina, a interes je bio veći nego ikada prije. Prijavilo se čak 68 poljoprivrednika, što je nadmašilo sva naša očekivanja. To nam govori kako je ova mjera potrebna poljoprivrednicima i gospodarstvenicima. Cijene variraju, a upravo im ovakve mjere daju konkurentsku prednost koju mogu iskoristiti kako bi smanjili troškove za repromaterijale- rekao je Mijok.

Županija sufinancira kamatu od četiri posto, a poljoprivrednici mogu ostvariti kredite u rasponu od 3 tisuće do 65 tisuća eura. Radi se o kratkoročnim kreditima s rokom otplate do 12 mjeseci, namijenjenima za nabavku repromaterijala poput sjemenja, presadnica i zaštitnih sredstava.

– Pozivam sve poljoprivrednike da prate stranicu Županije jer će mjera biti raspisana i za sljedeću godinu, vjerojatno s još većim sredstvima- dodao je Mijok.

Mijok je također naglasio važnost drugih mjera potpore u poljoprivredi koje provodi županija:

– Sufinanciramo kamate na kreditne linije “Mladi, žene i početnici”, dajemo potpore tradicijskim obrtnicima te mikro i malim poduzetnicima koji se bave proizvodnjom i preradom, a godišnje izdvajamo oko 500 tisuća eura za sve navedene mjere- zaključio je Mijok.

Ovakve inicijative Virovitičko-podravske županije značajno pomažu lokalnim poljoprivrednicima i gospodarstvenicima, osiguravajući im financijsku podršku potrebnu za konkurentnost i održivost u promjenjivim ekonomskim uvjetima.

(www.icv.hr, mra, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content