Vozač motocikla u Grabrovnici zadobio ozljedu glave: 47-godišnji biciklist u Bakiću napuhao 2,81 promila: Kroz Suhopolje vozio 160 km/h

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 14 prometnih nesreća, tri s ozlijeđenim osobama, u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a dvije su osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. Zabilježeno je i 11 nesreća s materijalnom štetom. U tri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola, a u isto toliko nesreća počinitelji su napustili mjesto događaja.

Najteža prometna nesreća dogodila se u Grabrovnici 1. srpnja kada je 50-godišnjak pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,59 g/kg upravljao motociklom, a da nije brzinu kretanja vozila prilagodio osobinama i stanju ceste (zavoj, mokar kolnik), uslijed čega je vozilom zahvatio zelenu površinu, izgubio nadzor nad vozilom i zajedno s istim pao na zelenu površinu gdje je došlo do prevrtanja i klizanja vozila i tijela vozača te zaustavljanja vozača i vozila na navedenoj zelenoj površini. Vozač motocikla zadobio je ozljedu glave.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 348 prekršaja, od kojih 35 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 73 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 87 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, četiri prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 10 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme isteka važenja prometne dozvole ili tehnički neispravnim vozilom i drugo.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,81 g/kg utvrđena je kod vozača starosti 47 godinu, a koji je zatečen kako upravlja biciklom u petak 5. srpnja godine u 21 sati u mjestu Bakić.

Najveća brzina kretanja vozila od 160 km/h, utvrđena je “presretačem” u srijedu 3. srpnja u 00:49 sati u mjestu Suhopolje gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, tom brzinom upravljao je vozač osobnog automobila stranih registarskih oznaka.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su dvije osobe zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Zadržanih osoba temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona nije bilo.

Tijekom proteklog tjedna bila je provedena akcija “četiri ubojice u prometu” na području PP Orahovica. Kontrolirana su 43 vozila i vozača, a utvrđena su 44 prekršaja. Također je bila provedena i izvanredna akcija “alkohol” na području PP Slatina tijekom koje je kontrolirano 28 vozila i vozača i utvrđeno je šest prekršaja.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content