FOTO Rekreativni ribolov zabranjen do daljnjega, Nikola Prtenjača: Ribolovci, budite savjesni i ostanite doma!

Sukladno odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite, zbog koronavirusa i dalje je zabranjeno okupljanje ljudi na javnim površinama, a sukladno tome zabranjen je i ribolov na Virovitičkim ribnjacima te svim ostalim ribolovnim vodama na području Republike Hrvatske.

Predsjednik Športsko-ribolovnog saveza Virovitičko-podravske županije Nikola Prtenjača još jednom je pozvao sve ribolovce na pridržavanje propisanih mjera u svrhu sprječavanja širenja zaraze koronavirusom te istakao da je ispred svakog ribnjaka postavljena i tabla s upozorenjem, a za provedbu navedenih mjera zaduženi su predstavnici ribolovnih društava u suradnji s djelatnicima policije.

-Prema naputku Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, ribolov je do daljnjega zabranjen na svim ribolovnim vodama, neovisno radi li se o zatvorenim ili otvorenim ribolovnim vodama, odnosno ribnjacima ili rijekama. Još jednom bih istakao da je ribolov zabranjen isključivo zbog sprječavanja zaraze koronavirusom i mi ribolovci, kao i svi drugi naši građani, toga se moramo pridržavati – napomenuo je predsjednik Nikola Prtenjača.

IMG 20200414 112730

Ovom prigodom istakao je i spoznaju da postoji i kršenje ovih propisa.

-Ova mjera donesena je isključivo radi zabrane okupljanja na javnim mjestima, a u zabludi je svaki onaj koji smatra da ne krši pravila kad na ribolov odlazi sam ili kada na ribolovu drži razmak od drugih ribolovaca. Do daljnjega je okupljanje radi ribolova zabranjeno, a razlog je i više nego opravdan, jer svima nam je stalo da spriječimo širenje ove bolesti, odnosno da se situacija s koronom što prije završi, pa da svi zajedno možemo u ribolov. U ovom slučaju neću uputiti ribolovni pozdrav “Bistro”, nego uputiti savjet “Ribolovci ostanite doma” – rekao je predsjednik Športsko-ribolovnog saveza Virovitičko-podravske županije Nikola Prtenjača, koji je tom prigodom zahvalio na suradnji svim ribolovnim društvima na području VPŽ, kao i svim savjesnim ribolovcima.

(www.icv.hr, bs, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”586936″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content