Na tradicionalnom humanitarnom malonogometnom turniru “Čačinci za Jaglace” prikupljeno više od 12 tisuća kuna

Općina Čačinci i Turistička zajednica Općine Čačinci u veličanstvenom su ambijentu nabijenom morem emocija organizirali tradicionalni humanitarni malonogometni turnir “Čačinci za Jaglace” koji je održan u Športsko-rekreacijskom centru “RUPA”, ove godine po 8. put.

Na turniru su sudjelovale ekipe NK Mladost Veterani, Košarkaški klub Mladost, Profesori Srednje škole “Stjepan Ivšić” Orahovica te Općina Čačinci, a na svečanosti otvaranja nazočili su izaslanik načelnika općine Čačinci Alena Jurenca, općinski vijećnik Mirko Mališ, gradonačelnik Orahovice Saša Rister, predsjednica “Jaglaca” Đurđa Šimatović te mnoštvo Čačinčana velikog srca predvođeni vrijednim rukama članova čačinačkih udruga kao što su KUD Čačinci i NK Mladost. Predsjednica Jaglaca Đurđa Šimatović zahvalila se od srca Općini, Turističkoj zajednici i svima koji su sudjelovali, u ovoj za njih, velikoj akciji.

– Što reći nego od srca hvala svima u Čačincima što su svake godine uz nas i pomažu. Nama to jako puno znači i ne mogu reći koliko. Maksimalno se trudimo našim članovima osigurati sve što treba kako bi se osjećali, ono što i jesu, ravnopravnim članovima društvene zajednice. Zato su nam ovakve akcije neprocjenjive jer u njima se i oni druže, pokazuju što mogu i koliko vrijede – rekla je Šimatović.

cacincijaglac-7

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister zahvalio se organizatoru na ovoj inicijativi koja je potekla prije nekolik godina te istaknuo kako je pao dogovor za novu akciju za Jaglace.

– Ova akcija je odličan putokaz svim jedinicama lokalne samouprave iz kojih članovi Jaglaca dolaze pa smo zato s Općinom Čačinci i Jaglacem dogovorili kako je sljedeća ovakva akcija na jesen u Orahovici i kamo sreće da se održi i u ostalim mjestima i gradovima jer ovo je udruga koja je primjer, kako rada tako i velike ljudske duševnosti – rekao je Rister.

cacincijaglac-8

Humanitarnu akciju i nogometno natjecanje otvorio je izaslanik načelnika Općine Čačinci Alena Jurenca, općinski vijećnik Mirko Mališ.

– Općina je naravno nastavila s organizacijom ove humanitarne akcije i bit će uz Jaglac kada god to bude trebalo. Neopisivo je vidjeti sve te osmijehe sreće naših Jaglaca, koliko su oni ushićeni kada su dio ovakve priče koje je posvećena njima. Hvala Turističkoj zajednici, našim udrugama i svim našim mještanima koji su još jednom pokazali veliko čačinačko srce – rekao je Mališ.

cacincijaglac-6

Iako je nogometni rezultat u cijeloj priči najmanje važan, treba reći kako je ukupni pobjednik ekipa profesora srednje škole “Stjepan Ivšić” Orahovica. Posebno emotivna bila je na kraju direktorica Turističkog ureda Čačinci Ana Marunica.            

– Teško je nakon ovakvog događaja pronaći pravi riječi kojima bih opisala sve što se događalo, a posebno emocije koje su prošle kroz sve nas. Od srca hvala svima koji su došli, našim udrugama, donatoru tvrtki Pan Parket, voditeljima koji su vodili otvaranje i natjecanja, nogometašima koji su srcem igrali za Jaglac, našem vrhunskom Aura acoustic bandu koji je oduševljavao posjetitelje do kasnih večernjih sati te na kraju zapjevao s članovima Jaglaca i njihovom solisticom Kristinom Odobašić, a zapjevao je i naš Čačinčanin, profesor orahovačke srednje škole Dragan Zubak. Na kraju smo skupili 12.579 kuna, a sav prihod bit će doniran Udruzi Jaglac koja se bavi unapređenjem kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama, te djeluje u korist izjednačavanja njihovih mogućnosti kroz stvaranje uvjeta za aktivno uključivanje i ravnopravno sudjelovanje u društvu. Akcija je protekla u sjajnom ambijentu i zato smo odlučili da ju nastavimo i nadalje pa tako je svima za nove donacije otvoren račun Jaglaca HR7324120091137001183 – rekla je Marunica.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content