DANI OPĆINE LUKAČ Vatrogasna zajednica općine Lukač prezentirala svoj rad i opremu, mališani oduševljeni

U nedjelju, 2. listopada na parkiralištu stadiona Školski vrt u Gornjem Bazju, u sklopu obilježavanja Dana općine Lukač, Vatrogasna zajednica općine Lukač svim znatiželjnicima, na Danu otvorenih vrata, prezentirala je svoj rad i opremu.

Na prezentaciji su najbrojniji bili roditelji s djecom koja su pokazala veliki interes za vatrogasno zanimanje.

-Posjetitelji su mogli vidjeti sva vozila s kojima raspolaže Vatrogasna zajednica općine Lukač. Prezentirali smo i svu opremu koju koristimo prilikom intervencija. Mogli su vidjeti sve što korisitimo u našem svakodnevnom radu. Nadam se, da će se dio mladih posjetitelja u idućim godinama aktivno uključiti u vatrogasce. U našoj vatrogasnoj zajednici trenutno je aktivno više od 100 mladih vatrogasaca – rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Lukač Robert Teskera.

Jedna od mladih članica DVD-a Gornje Bazje, petnaestogodišnja Gabrijela iz Terezinog Polja, objasnila je kako je biti mladi vatrogasac.

-U vatrogascima sam već nekih osam godina. Uz redovite treninge i natjecanja odlično provodimo i slobodno vrijeme – izjavila je Gabrijela.

Prezentaciju vatrogasaca obišao je načelnik općine Lukač Đuro Bukvić sa suradnicima.

-Ovom aktivnošću počeli su Dani općine Lukač. Sva tri naša dobrovoljna vatrogasna društva: Gornje Bazje, Dugo Selo Lukačko i Turanovac, koja su uključena u općinsku vatrogasnu zajednicu prezentirali su svu svoju opremu. Naši vatrogasci svojom opremom mogu u svakom trenutku odgovoriti na nesretne događaje na terenu – zaključio je načelnik Đuro Bukvić.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content