Svečanom sjednicom počelo obilježavanje Dana Mjesnog odbora Sveti Đurađ

U okviru programa proslave Dana Mjesnog odbora Sveti Đurađ održana je svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora na kojoj je predsjednik Ivan Ćavarušić podnio izvješće o radu odbora u protekloj godini.

Uz radove na uređenju i sanaciji cesta, u prošloj je godini uređen mjesni dom, a mnogo se radilo i na uređenju zelenih površina.

Tom prigodom Ivan Ćavarušić pohvalio je rad Udruge umirovljenika i Udruge branitelja te nogometnog kluba koji su osnova društvenog života u naselju.

U planovima za buduće razdoblje predsjednik Ćavarušić naglasio je rješavanje pitanja vodoopskrbe i izgradnje kanalizacije po svim brdskim odvojcima, nakon čega će uslijediti i njihovo asfaltiranje, postavljanje javne rasvjete u Aleji maturanata što će znatno povećati sigurnost svih sudionika u prometu, a nazočne je upoznao i s projektom izgradnje dječjeg vrtića koji se planira graditi na mjestu pored Područne škole.

Čestitke na blagdanu domaćinima poželjela je izaslanica virovitičkog gradonačelnika, predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss. Nakon sjednice polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, kraj spomen obilježja ispred mjesnog doma odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.

U nedjelju 23. travnja, na sam dan Sv. Juraja ulicama naselja proći će procesija do kapelice Sv. Juraja u kojoj će se u 11 sati održati svečana sveta misa. U poslijepodnevnim satima u organizaciji Konjičke udruge Virovitice održat će se defile konja i konjskih zaprega, koji će krenuti od Golog Brda prema kraju Mlinske ulice u Svetom Đurđu te završiti ispred Mjesnog doma. (www.icv.hr; zc)

[g-gallery gid=”404433″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content