UREĐUJU SE SVA DJEČJA IGRALIŠTA NA PODRUČJU GRADA: Stižu nove klackalice, ljuljačke i vrtuljci, a i manji kvartovi dobit će dječje oaze

Dobra vijest za sve mališane i njihove roditelje: gradska uprava kreće u obnovu svih postojećih dječjih igrališta na području grada Virovitice. Dotrajale ljuljačke, tobogane, penjalice i vlakići, koje su prije nekoliko godina izradili učenici Tehničke škole Virovitica zamijenit će se novima, čvršćima i sigurnijima, kažu u Upravnom odjelu za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo.

igraliste klementSIGURNOST DJECE NAJVAŽNIJA

– Cilj nam je prije svega osigurati sigurnost djece. Kada su postavljena drvena igrala bili smo ponosni jer je bila riječ o jedinstvenom primjeru suradnje škole i gradske uprave u Hrvatskoj, kaže privremeni pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo, Marijo Klement. Time su srednjoškolci na najbolji mogući način ukazali na važnost međugeneracijske suradnje i unaprjeđenja društvenog života grada i okolice. Domaći proizvod bio je na ponos i školi, naručitelju i cijeloj zajednici. No drvena igrala s vremenom su oštećena kišom, vjetrom i snijegom, ali i pokojim vandalskim ispadom pa je došlo vrijeme za njihovu zamjenu. Tako će kvalitetna drvena igrališta dobiti novo ruho, najvjerojatnije pojačana aluminijskim materijalima, kako bi ih i duže vremena mogli koristiti najmlađi Virovitičani.

NOVIH SEDAM MINI IGRALIŠTA

Osim rekonstrukcije postojećih igrališta u planu je i organizacija sedam mini igrališta na području grada Virovitice. Neiskorištene zelene površine postat će mjesto za dječje radosti, skrivače i druženja. -Radi se o lokacijama koje su jednostavno premale da se na njima postavi veći broj igrala, a u blizini se nalazi dovoljan broj djece kojima je igralište potrebno i ne želimo da zbog toga budu zakinuti u odnosu na druge kvartove, objašnjavaju u gradskom odjelu, napominjući da će se na tim, mini igralištima svakako naći ono što se naziva igrališnom bazom. Ona podrazumijeva klackalicu, ljuljačku ili vrtuljak, klupu na kojoj se roditelji mogu odmoriti, uz živahnu djecu na oku.

Ujedno, bit će postavljeni i koševi za smeće. Gdje će se nalaziti mini-igrališta? Nalazit će se u ulicama Ivana Mažuranića, Alojza Stepinca, Ivana pl. Zajca, Ksavera Šandora Gjalskog, Hrvatskih žrtava te na trgovima Eugena Kvaternika i Fra Bonifacija Gerbera. Postavljanjem mini igrališta omogućit će se veća pokrivenost grada dječjim oazama te mogućnost da sva djeca imaju siguran prostor za igru. Osim igrališta na području grada, u planu je i izgradnja potrebnog dječjeg igrališta pokraj novoizgrađene škole u Koriji. Kako bi učenici mogli kvalitetno provoditi slobodno vrijeme, ondje će se asfaltirat će i nogometno igralište.

igrališteNA IGRALIŠTU SVAKI DAN

– Na igralištu smo svaki dan, a žalosti me kada dođemo na igralište, a jedno ili dva igrala ne radi ili su oštećena. Tada se brinem hoće li se ozlijediti, kaže Vlasta Poklepović. Trogodišnja Hana rado se igra na igralištu ispred Državnog arhiva u Virovitici. Na njemu više nema drvene penjalice za najmlađe, neke od drvenih klupa nisu za korištenje, popularni plastični vrtuljak polako se ljušti. -Mi jako volimo vrtuljak i raduje nas ako će ih u budućnosti biti još više, kaže mlada mama Vlasta, koja ističe kako se raduje što će njena Hana imati prilike za igru na ljuljačkama, toboganima i vlakićima koji će odsad biti novi, a samim tim i sigurniji. (www.icv.hr, ml; foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content