IZ VIROVITIČKOG LISTA: Spoj avanture i duhovnog – Biciklom u Međugorje na 40 stupnjeva

Svake godine u Međugorju se početkom kolovoza održava Međunarodni molitveni susret mladih “Mladifest” koji okuplja više od 50.000 mladih iz cijeloga svijeta. Među njima su bili i Vanja Bajivić iz Gornjeg Bazja, Ana Antolić iz Špišić Bukovice, Vedrana Feketija iz Vukosavljevice te Ilija i Marko Barić iz Korije koji su se u Međugorje, unatoč temperaturi 40 plus, uputili biciklom, svatko sa svojom nakanom. Putem im se u Petrinji pridružio Roberto Letica.

FB IMG 1501843682325

NEŠTO ŠTO VRIJEDI ISKUSITI
Na put biciklom iz Virovitičko-podravske županije do Međugorja prva se odlučila Ana Antolić točno prije pet godina, a nakon svog prvog iskustva odlučila je potaknuti i druge mlade.
– To je jednostavno nešto neopisivo, spoj avanture i duhovnog – kazala nam je Ana još uvijek pod dojmom putovanja.
Put do Međugorja trajao je šest dana, a prema Aninim riječima, ove je godine bilo čak 70.000 mladih iz 68 zemalja. Festival je trajao od 1. do 6. kolovoza, a obilježila su ga dirljiva svjedočanstva, molitve, razna predavanja, predstave…

FB IMG 1501843668659

MNOŠTVO MLADIH, SVATKO SA SVOJOM NAKANOM I KRIŽEM
– Na festivalu uvijek bude posebno. Tamo vlada jedna posebna radost, povezanost i zajedništvo, mnoštvo mladih na jednom mjestu sa svojim nakanama i križevima… – prepričala nam je Ana svoje dojmove, naglasivši kako su ona i njena ekipa išli ne samo kako bi predstavili Hrvatsku, već i pokazali mladima da se vjera može živjeti i svjedočiti na jedan drugačiji način, da to nije nešto dosadno nego nešto što vrijedi iskusiti.
– Put je težak i naporan, bude i ozljeda te kvarova na biciklima, no dolazak na odredište, pred Gospu u Međugorje, ne može se opisati riječima – zaključila je Ana i prisjetila se jedne zanimljivosti koju rado prepričavaju.
– Prije točno tri godine u Međugorje je krenulo nas deset. Nitko tada nije imao curu, odnosno dečka i odlučili smo da idemo na tu nakanu. Evo danas je njih sedam u braku – ispričala nam je kroz smijeh Ana.

Videe s njihovog putovanja možete pogledati na Facebook stranici tim SKAKavAC (icv.hr, mb; foto: A: Antolić)

[g-gallery gid=”421371″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content