Hrvatska postaje veliki igrač u proizvodnji povrća, a u toj priči značajnu ulogu ima virovitička tvrtka Brana

Za internetski portal www.freshplaza.com, koji prati proizvodnju voća i povrća, koji na mjesečnoj bazi ima više od 300.000 posjetitelja, najviše iz SAD-a, potom Japana, Indije, Velike Britanije, Hrvatska postaje veliki igrač u proizvodnji povrća, a u toj priči, u članku koji se može vidjeti ovdje, značajnu ulogu imat će virovitička tvrtka Brana.

Tvrtka Brana d.o.o. našla se u fokusu ovog specijaliziranog web portala zbog ulaganja europskih sredstava u proizvodnju, što će smatraju biti odskočna daska u daljnjem osvajanju tržišta. VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, odigrala je važnu ulogu prilikom prijave i provedbe projekata te će ih nastaviti pratiti u daljnjim ulaganjima.

S nedavnim investicijama EU u poljoprivredi i golemom netaknutom zemljom, s ogromnim zalihama vode i ljudskih resursa, Ivan Obrovac iz Brane d.o.o., rekao je kako u Hrvatskoj postoji ogroman potencijal u proizvodnji povrća piše FreshPlaza.

IMG 9090 e1516344194272

Brana se vodi pravilima sigurnosti hrane i visoke kvalitete koji su top prioriteti njihove politike, a hladnjača i vješti timovi za pakiranje osiguravaju da su svi proizvodi efikasno pripremljeni s kvalitetom na prvom mjestu. Tako, fleksibilno odgovaraju na zahtjeve potrošača bez obzira na zahtjevnost.

Potražnja iz europskih zemalja raste svake godine jer je kvalitetno povrća vrlo traženo, a površine tvrtke stalno se šire.

Poticaj daljnjoj proizvodnji povrća, dala je, te i nadalje daje Virovitičko-podravska županija. Otvoren je sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška, uskoro kreće gradnja sustava navodnjavanja Đolta i Novi Gradac – Detkovac. U skoroj budućnosti za očekivati je još dva nova sustava, Kapinci – Vaška II faza i sustav navodnjavanja Lakač. Time bi Virovitičko-podravska županija, u skoroj budućnosti imala 5.000 hektara navodnjavanih površina. (www.vpz.hr, www.brana.hr, www.ravidra.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content