Stolarija VIST – „Proširenje kapaciteta proizvodnje građevinske stolarije uvođenjem nove modernizirane opreme“ KK.03.2.1.06.1432

Obrt Stolarija Vist je osnovan 15. lipnja 2007. godine kao mala tvrtka kojoj je vlasnik Siniša Vist. Iskustvo prije otvaranja vlastitog obrta stekao je kroz rad u očevom obrtu te je zbog toga i sam odlučio krenuti tim putem. Obrt je osnovan radi samozapošljavanja. Dok je u početku imao samo jednog djelatnika, danas broji četiri. Kako sam navodi, od početka rada u proizvodnji građevinske stolarije redovito pohađa radionice i seminare vezane uz nove načine proizvodnje, prezentacije novih tehnologija te novih materijala. „Ključan uspjeha je u zadovoljavanju potreba tržišta, a za što su potrebne nove tehnologije“- ističe vlasnik obrta.

Prijavom na Poziv za dostavu projektnih prijava E-impuls, Referentne oznake KK. 03.2.1.06 kroz projekt „Proširenje kapaciteta proizvodnje građevinske stolarije uvođenjem nove modernizirane opreme“, obrt Stolarija Vist je nabavio i kupio automatsku visokopreciznu dvoglavu pilu za rezanje PVC i Alu profila koja ima automatski posmak reznog sistema te koja je opremljena sa barcode sistemom – štampačem za etikete i sistemom za hlađenje aluminija za pilu; CNC čistilicu PVC vara; dvoglavu varilicu PVC profila.

MG 2617

Navedeni strojevi omogućuju rezanje dva profila istovremeno što ubrzava proces rezanja i smanjuje trošak obrade te povećanje količine proizvoda. Na temelju povećanja proizvodnih kapaciteta očekuje se i povećanje prihoda od prodaje što će u konačnici rezultirati očuvanjem postojećih radnih mjesta i otvaranjem dodatna dva radna mjesta.

Oprema koja je predmet projekta energetski je učinkovita jer pojedine komponente opreme poput noževa, pila, elektromotora, kao i automatizirani postupci na opremi, doprinose većoj učinkovitosti smanjujući potrebu za sadašnjom potrošnjom električne energije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 463.167,38 HRK, a EU sufinanciranje projekta iznosi 300.000,00 HRK. Razdoblje provedbe projekta je od 02. kolovoza 2017. do 02. ožujka 2018. godine.

MG 2622

Tijekom provedbe projekta, Stolarija Vist je razradila marketing strategiju za nastup na tržištu, takav, da u svakome trenutku može odgovoriti na zahtjeve kupaca. Do sada, obrt ima samo pozitivne kritike od strane svojih korisnika, a provedbom projekta očekuje se nastavak poslovanja kao prepoznatljivog, pouzdanog i kvalitetnog proizvođača građevinske stolarije.

Projekt „Proširenje kapaciteta proizvodnje građevinske stolarije uvođenjem nove modernizirane opreme“ sufinanciran je od strane Europske Unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj što predstavlja iskorak u daljnjem razvoju Stolarije Vist kao obrta u Virovitičko-podravskoj županiji koji pridonosi gospodarskom razvoju kako samog grada Virovitice tako i Republike Hrvatske. (www.icv.hr, promo)

„Projekt je sufinancirala Europska unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

logačiiiii

[g-gallery gid=”444738″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content