VTA: Iz Fonda za sufinanciranje projekata odobrena tri projekta prekogranične suradnje koji su trenutno u provedbi

Razvojna agencija VTA prijavila je Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova na Fond za sufinanciranje projekata tri projekta prekogranične suradnje koji su trenutno u provedbi. Riječ je o „Razvoju pčelarstva kroz prekogranične turističke rute“ te projektima koji se provode u virovitičkim osnovnim školama – „Border Isn’t Restriction for Developing Skills“ i „Erasing Borders with Music“. Pozitivna Odluka na adresu gradske Razvojne agencije stigla je u utorak, 29. svibnja, a osim navedenog, prijavljeno je i sufinanciranje projekta obnove Dvorca Pejačević i Gradskog parka, za što se još čekaju rezultati.

Naime, projekti „Razvoj pčelarstva kroz prekogranične turističke rute“ čiji je nositelj Grad Virovitica, a glavna aktivnost obnova Malog parka; „Border Isn’t Restriction for Developing Skills“ koji provodi Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić te „Erasing Borders with Music“ čiji je nositelj Osnovna škola Vladimir Nazor, odobreni su u sklopu Interreg V-A programa prekogranične suradnje s Mađarskom. Stopa sufinanciranja Europske unije je 85 posto, dok ostalih 15 posto podmiruje prijavitelj. Od tih 15 posto, 70 posto će se financirati iz Fonda za sufinanciranje projekata, što predstavlja značajno rasterećenje gradskog Proračuna.

  • Ukupna vrijednost projekta „Razvoj pčelarstva kroz prekogranične turističke rute“ – 252.314,36 eura
  • Ukupna vrijednost projekta „Border Isn’t Restriction for Developing Skills“ – 976.891,05 kuna
  • Ukupna vrijednost projekta „Erasing Borders with Music“ -1.023.451,70 kuna

Inače, Razvojna agencija VTA je na Fond prethodnih godina prijavila i Poduzetničku zonu III. te sve projekte energetske obnove koji su u provedbi. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content