FOTO: VIROVITICA SLAVI 784. ROĐENDAN Misom i procesijom Virovitičani uputili molitve zaštitniku sv. Roku

Virovitičanin fra Mario Cifrak, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, služio je danas (četvrtak) svečanu svetu misu povodom blagdana sv. Roka i Dana grada Virovitice, koja slavi 784. rođendan.

U nadahnutoj propovjedi spomenuo je zaštitnika sv. Roka i pozvao vjernike da slijede njegov put služenja bližnjima, po uzoru na Isusa Krista. Vjernike je pozvao na posebnu brigu za bolesne, zanemarene i ostavljene.

Fra Mario Cifrak svečanom misom proslavio je ujedno i 25 godina svećeništva, uz koncelebraciju brojnih svećenika od okolnih župa i dekanata. Nakon svete mise, ulicama Virovitice prošla je tradicionalna zavjetna procesija s kipom sv. Roka, u kojoj su uz vjernike sudjelovali i predstavnici političkog i društvenog života, udruge, klubovi i zajednice koje djeluju na području Grada.

Svetom Roku svoje su molitve uputili i gradonačelnik Ivica Kirin sa zamjenicima Damirom Marenićem i Vlastom Honjek Golinac, saborski zastupnik Josip Đakić, predstavnici Virovitičko-podravske županije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, načelnici, gosti iz prijateljskog grada Traunreuta i brojni drugi. (www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”474435″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content