FIT MAMA SAVJETUJE Ovo je najvažnije nakon poroda

Nikolina Mihić je mama, supruga, kućanica, profesorica i trenerica. Za svoj posao kaže da je  najljepši na svijetu, iako često zna biti i dosta zahtjevan. Zahtijeva “imati super moći”. Jedna od tih njih je – dobra organizacija.

To je vještina koju neki imaju prirodno, no češće nas život za nju istrenira pa ju usavršimo kao doktorski rad, poručuje ova uspješno organizirana trenerica.

Sa svojim suprugom Bojanom pokrenula je web stranicu Budi fit na kojoj svi zainteresirani mogu svakodnevno vidjeti korisne savjete o prehrani, treninzima, pročitati pokoji motivirajući tekst i pogledati kako se oni bacaju u „koštac“ sa svakodnevnim obavezama.

Nikolina je podijelila s nama nekoliko savjeta za mame koje žele ostati fit poslije poroda.

1.Nemojte držati niskokalorijske i restriktivne dijete.
Manjak nutrijenata negativno će se odraziti na proizvodnju majčinog mlijeka, a dojenjem svojoj bebi osiguravate najbolju moguću hranu pa ga svakako potičem. Napravite sve što možete same kako bi uspjele dojiti. Dojenjem ćete otprilike trošiti i dodatnih 500 kalorija dnevno, tako da je i to jedna od stvari koje će se pozitivno odraziti na vašu formu.
2.Jedite raznoliko, umjereno i birajte pravu hranu.
Raznoliko znači jesti dovoljno proteina. Ugljikohidrata, zdravih masti, vitamina i minerala. Umjerenost podrazumijeva jesti kad osjetite glad i stati kad osjetite da više niste gladne (ne kad ste site da osjetite težinu u trbuhu). Izbjegavajte prerađevine, pekarske proizvode, kolače, slatkiše, slane grickalice, gotova jela i fast food.
3.Ne požurujte s vježbanjem.
4.Izbjegavajte izolacijske vježbe za trbušne mišiće.
5.Hodajte i radite vježbe snage.
(www.icv.hr, nm,ip)

41358661 874050619454917 7252092755067797504 n Custom
foto: N. Mihić

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content