PANONSKO-BILOGORSKI BICIKLISTIČKI MARATON Lijepo vrijeme, tri staze i odlična organizacija privukli mnoštvo biciklista

Čak 128 natjecatelja iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i BiH sudjelovalo je na 3. Panonsko-bilogorskom biciklističkom rekreativnom maratonu koji se danas (nedjelja) održao u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije. Start i cilj utrke bili su ispred Visoke škole u Virovitici. Na cilj je u muškoj konkurenciji najbrže stigao Matija Meštrić, u utrci na velikoj stazi, Borna Vidović u srednjoj i Denis Bogović u maloj stazi. Kod žena, slavile su Maja Bonačić u utrci na velikoj stazi, Barbara Horvat u srednjoj te Petra Runtas u maloj.

MG 2461

Virovitičko-podravska županija jako puno ulaže u razvoj biciklizma i cikloturizma, pa se tako može pohvaliti s više od 700 kilometara označenih biciklističkih staza i ruta, koje su sve tematski osmišljene. Na ovaj hvalevrijedan maraton prijavilo se 50 volontera koji su neumorno radili na stazi i čuvali natjecatelje da ne zalutaju tijekom vožnje.

MG 2803

ZVIJEZDE VOLONTERI

Josip Mikolčić iz Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, jedan od organizatora biciklističkog maratona, ističe da su volonteri najveće zvijezde ovog maratona.

– Ove godine došlo je natjecatelja koliko ih je bilo u zbroju prve i druge godine zajedno. Cilj nam je afirmacija biciklizma i cikloturizma na području Virovitičko-podravske županije. Najviše zahvaljujemo našim volonterima, koji su najveće zvijezde ovog maratona. Ovom prilikom ih pozivam na sve sljedeće biciklističke i ostale programe. To je vojska od 50-tak ljudi koja ne štedi ni sebe ni svoje vrijeme. Sve rade s nevjerojatnim entuzijazmom. Svaki ovakav program ujedinjuje ljude, a volonterizam je nedvojbeno jedan takav dragulj – istaknuo je J. Mikolčić.

MG 2602

TRI STAZE

Biciklisti su se natjecali u tri staze: velikoj od 78 kilometara, srednjoj od 50 kilometara i maloj od 33 kilometara. Marljive ruke organizatora i volontera danima su pripremale staze kako bi sve prošlo u najboljem redu. Natjecatelji su krenuli iz Virovitice pod pratnjom policije, odakle su nastavili kroz Milanovac, Rezovac, Rezovačke Krčevine pa sve do Ribnjaka, dio puta su vozili i po stazi Put Šarana, izašli su na Sveti Đurađ te se vratili natrag u grad, na cilj.

– Organizacija je tekla jako dobro, ove godine smo napravili tri staze, dobro smo ih sredili, opremili i označili. Očekivali smo lijepo vrijeme, što se na kraju i ostvarilo. Dolazak natjecatelja iz susjednih zemalja puno nam znači jer je to pokazatelj da smo ih uspjeli kvalitetno zainteresirati za naš maraton – rekao je Goran Jurković iz Kluba za ekspedicionizam i sport – Keks iz Virovitice.

MG 2956

Petra Runtas iz BBK Krpelj Samobor osvojila je prvo mjesto u maloj utrci.

– Deset godina se bavim brdskim biciklizmom, a zbog ozljede danas sam bila prisiljena voziti malu stazu. Staza je bila super, organizacija odlična, sve pohvale idu organizatorima – rekla je Petra.

Matija Meštrić (BK Beciklin team) iz Novog Marofa, jedan je od najboljih u kategoriji Elite u Hrvatskoj. Danas je osvojio prvo mjesto u velikoj utrci na 78 kilometara.

– Biciklizmom se bavim pet godina. Staza je bila odlična, dosta zahtjevna, više šprinterska jer se na svaki hupser skakalo do daske. To prilično izmori – rekao je Matija nakon pobjede.

MG 3050

Nagrade je najboljima podijelio župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović. Podršku ovom velikom događaju dali su: Virovitičko-podravska županija, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Razvojna agencija VIDRA, KEKS klub za ekspedicionizam i sport, Grad Barcs, BK Bor, Hotel Kurija Janković Kapela Dvor, HGSS Orahovica i drugi.

MG 3106

Rezultati:

Velika utrka (18-38)

1. Matija Meštrić (BK Maraton Beceklin) 3:07:02
2. Matej Skuzin (BBK Požega) 3:16:10
3. Saša Jeftinić (BGK Tuškanac) 3:20:35

(39+)

1. Marko Grahli (BK Ciklus)
2. Daniel Orel (BK Ciklus)
3. Alan Buhin (BGK Tuškanac)

Žene:

1. Maja Bonačić (BK Ciklus) 4:00:55
2. Ema Filipović (BK Biker) 4:34:49.

Srednja utrka (18-38)

1. Borna Vidović 1:54:46
2. Ivan Ružman (BK Puls) 1:54:46
3. Luka Horvat (BK Osijek 2010) 1:59:10

(39+):

1. Igor Bajser (BK BOR)
2. Ratko Vujić (BK BikeAround)
3. Tihomir Šatrović (BK Našice)

Žene:

1. Barbara Horvat (BK Našice) 2:40:43
2. Renata Batur (BK Ciklus) 2:50:42
3. Maja Lazić – 3:01:57

Mala utrka (18-38):

1. Denis Bogović (BK Đurđevac)
2. Patrik Bogović (BK Đurđevac)
3. David Repič (BK Biker)

Žene:

1. Petra Runtas (BBK Krpelj Samobor)
2. Vanja Škorak (Zeleno srce Pitomača)
3. Stela Poljanac

(www.icv.hr, ip, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”478513″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content