VISIT SLAVONIA Blogeri kroz dva dana posjetili Jankovac, Dravsku priču, Križnicu i otkrivali jela i pića našeg podneblja

Neki od najpoznatijih svjetskih blogera i influencera jučer (ponedjeljak) i danas (utorak) otkrivali su ljepote Virovitičko-podravske županije i o njima svoju publiku obavještavali  putem komunikacijskih kanala i društvenih mreža. Riječ je o sedmodnevnom putovanju koje organizira Hrvatska turistička zajednica i županijske turističke zajednice istočne Hrvatske, a u kojem blogere žele upoznati s ljepotama Slavonije.

blogeri1
Ljubazna dobrodošlica u Kuriju Janković

Jučer su uživali u “šumskom blagu” Parka prirode Papuk i pogledu na slap Skakavac, vinima s područja Orahovice i Slatine, biciklirali 5 kilometara uz rijeku Dravu u Noskovačkoj Dubravi, kušali domaće specijalitete u originalnom, slavonskom ruhu u Kuriji Janković te druge lokacije pod zaštitom UNESCO-a.

blogeri2
Blogere prate tisuće na društvenim mrežama, a neki od blogera vjernim pratiteljima javljali su se uživo iz Virovitičko-podravske županije

Na svečanoj večeri u Kuriji Janković imali su prilike isprobati neke od domaćih specijaliteta – od krvavica i teletine do bijelih žganaca, punjenih paprika, pečene patke, kiselih krastavaca, mlinaca…Za blogere koji putuju po cijelom svijetu domaćice ovog gastro događaja, Sanja Mijac i Sanja Sudar, pripremile su i poseban ugođaj – starog slavonskog stola, ukrašenog domaćim bundevama, poljskim cvijećem i drugim detaljima.

hrana
Ugoda za oko i nepce – jela pripremljena po starinskim receptima u kojima su uživali neki od najpoznatijih svjetskih blogera, foto: M. Sudar

Sanja Mijac dodatno je zasladila atmosferu delicijama iz poznate kuharice Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom i desertom poput kuglofa od bundeve i domaćih kolača koji neizostavno prate svako okupljanje, proslavu i obljetnicu u slavonskom stilu.

večera
Sa svečane večere na kojoj su blogeri uživali u slavonskim delicijama, foto: M. Sudar

Samo neki od blogera koji će o svemu tome obavijestiti svoje pratitelje su Yuya Matsuo iz Japana, Julien Duval iz Hrvatske, Sophia Giesecke iz Njemačke, Sarah-Jane Begonja iz Australije, Arthur Guy i Claire Jennifer Helene Le Bourlot iz Francuske i drugi koje prate stotine tisuća ljudi i koji svaki tjedan putuju na drugu lokaciju, u drugu zemlju, kako bi im na ekrane donijeli dašak tog podneblja. Danas (utorak) su nakratko posjetili Viroviticu, viseći most na križnici i Rupnicu, a zatim se uputili u Požeško-slavonsku županiju, u istraživanje ostatka Slavonije.

blogeri ulaz
Blogeri su bili oduševljeni ponudom domaćih piva i pića, J. Mikolčić i S. Sudar spremno su odgovarali na pitanja, foto: M. Sudar

– Riječ je o mladim ljudima koji su vrlo istaknuti na svojim mrežama ili blogovima. Radosni smo što grupa od njih 12 pokriva gotovo cijeli svijet: od Australije, Japana, Velike Britanije, Njemačke, Poljske, Francuske, Makedonije… Možemo govoriti o višemilijunskom auditoriju kojemu se ponekad obraćaju i sa samog mjesta na kojem se nalaze pa će na taj način područje naše županije približiti svojim vršnjacima, mahom mladim ljudima – ističe Josip Mikolčić, zamjenik direktorice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

naslovna
Poslastice je valjalo odmah podijeliti sa publikom diljem svijeta, foto: M. Sudar

Petra Posilović iz Hrvatske turističke zajednice kaže kako su ovime napravili drugi dio putovanja Visit Slavonia, Share Slavonija, nakon izvrsnog odaziva u prvom dijelu. -Ova inicijativa je jako dobro prihvaćena. Sa prvim dijelom imali smo jako dobru posjećenost na našim stranicama i dobili smo jako puno novih fanova. Drugi dio više je fokusiran na blogove i društvene mreže. Drago nam je da su u 12 vrlo poznatih imena Wojicech Tylus iz Poljske, koji sa suprugom vodi najpoznatiji blog o Hrvatskoj u Poljskoj, Yuya Matsuo iz Japana te Julien Duval, dobitinik foto nagrade na Instagramu za foto Advent u Zagrebu – istaknula je P. Posilović.

blogeri nas
Prije kušanja, valjalo je sve zabilježiti, foto: M. Sudar

 

-Slavonija je prekrasna i radujem se otkrivati prirodne ljepote i ljude – kaže nagrađeni fotograf Julien Duval. Od osme godine života francusku adresu zamijenio je hrvatskom. Putuje po cijelom svijetu, baziran je, kaže, na festivale i događaje,  ali i na sve ono što mu kao iskusnom fotografu zapne za oko. Prvog dana studijskog putovanja dojmila ga se mirnoća Papuka i slap Skakavac, istaknuo je i raduje ga kamo će ga ostatak studijskog putovanja odvesti.

(www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content