Održana početna konferencija projekta “Posjetiteljski centar Dravska priča – interaktivan, inovativan i svima pristupačan doživljaj prirode”

Danas (srijeda) je u Informativno edukativnom centru-hostelu Dravska priča u Noskovcima održana Početna konferencija projekta “Posjetiteljski centar Dravska priča – interaktivan, inovativan i svima pristupačan doživljaj prirode”.

Pozdravnim riječima, nazočnima su se obratili ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo, kao nositelj projekta, pomoćnik direktorice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Josip Mikolčić, Željka Andrić, ispred Razvojne agencije Vidra i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak. Prigodne riječi nazočnima je uputio i Josip Hren, načelnik Sektora za zaštićena područja i ocjenu prihvatljivosti u Upravi za zaštitu prirode, Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

IMG 5954 Custom
foto: virovitica-nature.hr

Projektne aktivnosti okupljenima je prezentirala ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo.

Navedeni projekt se provodi u suradnji sa Prirodoslovno matematičkim fakultetom u Osijeku, Odsjek za biologiju te Udrugom osoba s invaliditetom Slatina.

Projekt se sufinancira bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (Operativni program Konkurentnost i kohezija), u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Promicanje održivog razvoja prirodne baštine”. Ukupna vrijednost projekta je 13.176.303 kuna, uz sufinanciranje od 85%, što iznosi 11.199.858 kuna.

(virovitica-nature.hr)

[g-gallery gid=”484230″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content