FOTO Slatinčanka Ema Brajdić srebrna na “Maxximum Openu 2018.” u Mariboru

Ema Brajdić postigla je još jedan fantastičan rezultat. Na otvorenom bodybuilding i fitness natjecanju “Maxximum Open 2018.”, održanom u Mariboru, osvojila je srebrnu medalju.

Ova 24-godišnjakinja rodom iz Slatine, koja pohađa diplomski studij novinarstva na Sveučilištu Sjever i živi u Koprivnici, nije skrivala uzbuđenje ostvarenim na ovom velikom natjecanju.

– Eto, dragi moji pratitelji, i ovaj dan je došao i prošao. Toliko dugo sam čekala taj famozni 25. studeni i pripremala se čak 3 puna mjeseca za ovo natjecanje. Dala sam si puno vremena i dobro da jesam, jer se sve isplatilo. Odricanje, jaka glava, čelični karakter, upornost, disciplina i organiziranost ključevi su uspjeha u ovom sportu. Kao što svi koji me prate znaju da se bavim bodybuildingom, kategorijom bikini fitness, znaju i da sam se za ovo natjecanje uistinu trudila. Pripreme su bile naporne, ali pošto toliko volim sve u vezi njih, nisam to gledala na negativan način – istaknula je Ema Brajdić te pojasnila detalje vezane uz prehranu i trening u pripremnom periodu za ovo veliko natjecanje:

20181125 230233 Custom
foto: facebook, E. Brajdić

-Trebalo je svaki dan smisliti obroke, odabrati najkvalitetnije namirnice i posložiti treninge. Na početku priprema trenirala sam jednom dnevno, ali kasnije sam “podebljala” na dva puta. Svaki dan sam radila drugu mišićnu skupinu, s tim da sam noge radila dva puta tjedno u početku, a zadnjih mjesec dana svaki drugi dan. Inače mi se noge najsporije smanjuju i definiraju, pa je to razlog takvog načina treniranja – objašnjava E. Brajdić.

20181125 204347 Custom
foto: facebook, E. Brajdić

Iako joj mnogi zamjeraju što je “premršava”, kaže Ema, na to se uopće ne obazire.

-Jednostavno, patim za izgledom onih famoznih ruskih bikinica koje su baš malene, krhke, ženstvene i s lijepim blagim oblikom mišića na cijelom tijelu. One su baš elegantne od glave do pete. Mnogi su mi govorili kako sam pretjerala i kako izgledam premršavo, no ja se na takve komentare nisam obazirala, jer to je moje tijelo i s njim radim što poželim. A i najvažnije je da sam se osjećala zdravo i sretno. U pripremnom periodu u pomoć je uskočio moj trener Miroslav Kobac, zvan doktor Kobac, jer se uistinu razumije u pripreme i u to kako stvarno izdefinirati tijelo i postići taj bikini izgled na bini. Imamo identična mišljenja i gledišta u vezi toga kako jedna bikini djevojka treba izgledati i tu je ključ našeg uspjeha – nastavila je Ema.

IMG 3e58d5efae7f11a751e8edc94b73b071 V Custom
foto: facebook, E. Brajdić

Ova srebrna medalja bit će joj motivacija za dalje, za nova velika postignuća.

-Osvojila sam srebrnu medalju i ne mogu ni opisati koliko sam ponosna i sretna bila. Maštala sam o medalji i bila je oko mog vrata. Trener i svi moji prijatelji su ponosni. Zahvalna sam svima do neba i nazad. Sve to mi je motivacija za dalje. Odlučila sam nekoliko dana uzeti odmor od teretane i striktne prehrane, te se opustiti, jer mi je potrebno. I zbog “psihe” i fizički. Sad samo još jačim tempom idem dalje do iduće medalje – zaključila je Slatinčanka Ema Brajdić.

(www.icv.hr, adf, ts)

[g-gallery gid=”493220″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content