Više od 100 sudionika uveličat će 12. Memorijalnu utrku ”Kokočak-Orahovica”

Održan je radni sastanak Organizacijskog odbora 12. Memorijalne utrke ”Kokočak-Orahovica” posvećenog poginulim hrvatskim braniteljima Milanu Puhaniću, Momiru Krmpotiću i Branku Jakliću. Na sastanku su dogovoreni detalji oko organizacije, a predsjednik Odbora i predsjednik udruge organizatora UHBL PTSP VPŽ Miroslav Milovuković iznio je i nekoliko važnih podataka.

-U utrci će sudjelovati 80-ak trkača, a uz hodače i konjanike broj sudionika bit će veći od 100. Hvala svima koji su nam se i ove godine priključili i obećali svoj dolazak, najviše zbog poginulih hrvatskih heroja i njihovih roditelja i rodbine. Programu uoči i nakon utrke, trebali bi sudjelovati visoki državni i županijski i lokalni dužnosnici, a pokrovitelji su Ministarstvo hrvatskih branitelja RH i Grad Orahovica. Ovim putem moram se zahvaliti i Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić Orahovica čiji će učenici i ove godine na završnoj svečanosti utrke sudjelovati čitajući svoje literarne uratke na temu Domovine i hrvatskih branitelja – rekao je Milovuković, istaknuvši da je cilj ovog događaja da se nikada ne zaboravi žrtva hrvatskih branitelja i Domovinski rat kojima je stvorena Lijepa Naša.

Miroslav Milovuković e1543427368748
Miroslav Milovuković novi/stari predsjednik UHBL PTSP VPZ-Orahovica

Utrka će biti održana u subotu 1. prosinca sa startom ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Milanu Puhaniću i Momiru Krmpotiću u Kokočaku u 10 sati. (www.icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content