„NISTE SAMI“ Održana početna konferencija projekta u okviru kojeg će se zaposliti 10 žena

Jučer (četvrtak) je u restoranu „Western“ u Koriji održana početna konferencija za projekt „Zaželi-program zapošljavanja žena“ pod nazivom „Niste sami“.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava objavilo je poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU, u okviru Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda, nazvan „Zaželi-program zapošljavanja žena“. Isti je u skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju žena na tržištu rada i zaštite prava žena te promicanjem socijalne uključenosti i smanjenjem siromaštva, što govori činjenica da će se zaposliti žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a iste će pružati pomoć i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

IMG 0612 Medium

Društvo multiple skleroze Virovitičko-podravske županije uspješno je prijavilo i ostvarilo financijsku podršku u iznosu od 2.130.988,75 kn bespovratnih sredstava u stopostotnom iznosu financiranja od strane Europske Unije 5.11.2018., u gradu Vodice, u kojem je ugovor i potpisan.

PROGRAM TRAJE 30 MJESECI

Projekt će se provoditi 30 mjeseci, a u navedenom razdoblju zaposlit će se žene koje su u evidenciji HZZ-a s najviše srednjom stručnom spremom s naglaskom na starije od 50 godina, žrtve nasilja, samohrane majke, žene s invaliditetom i sl., a na razdoblje od 24 mjeseca.

-Također, osim zapošljavanja, žene će pohađati obrazovanje koje je omogućeno u projektu, nakon kojeg će steći Potvrdu koja će im osigurati ostanak na tržištu rada i nakon završetka projekta. Zaposlit ćemo 10 žena za 45 krajnjih korisnika na širem području grada Virovitice, Pitomače, Slatine i Orahovice.

IMG 0618 Medium

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica, Centar za socijalnu skrb Slatina i Grad Slatina. Za 10 ženskih osoba bit će omogućena sredstva za pohađanje obrazovnog programa u nekom od lokalnih učilišta usklađenog s potrebama lokalnog tržišta rada po želji zaposlenice – istaknuo je Saša Grahovac, predsjednik Društva multiple skleroze Virovitičko-podravske županije.

Cilj je kroz projekt pružiti mogućnost edukacije i zaposliti 10 ženskih osoba koje će pružanjem pomoći unaprijediti kvalitetu života za 45 korisnika i njihove obitelji, a u konačnici i za lokalnu zajednicu te time ublažiti opasnost od siromaštva i socijalnog isključenja. Voditeljica i koordinatorica projekta je Marina Česnik, a projekt je izradila Razvojna agencija VIDRA. (www.icv.hr, ml; DMSVPŽ; foto: M. Lukačić)

[g-gallery gid=”496793″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content