POZITIVNI TURISTIČKI TRENDOVI Virovitičko-podravsku županiju posjećuje sve više stranih turista

Pozitivni turistički trendovi u Virovitičko-podravskoj županiji nastavili su se i u 2018. godini. Prema podacima sustava eVisitor od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine u registriranim smještajnim objektima ostvareno je 16.390 dolazaka i 43.498 noćenja, što je, u odnosu na godinu ranije, povećanje od 31 posto dolazaka i 61,22 posto noćenja. Od ukupnog broja gostiju, domaći broje 11.156 dolazaka i 28.660 noćenja, a značajan je i povećan udio dolazaka stranih gostiju. Oni su u 2018. godini ostvarili 5.234 dolaska uz 14.837 noćenja, što predstavlja 32 posto više stranih turista uz 34 posto više noćenja u odnosu na 2017. godinu.

-Ovakvi pokazatelji su plod rada svih turističkih djelatnika i svih onih koji su neposredno s turizmom povezani u tu jednu neraskidivu cjelinu. Danas svakako gode ovi rezultati, iako to u konačnici nisu veliki brojevi, jer ipak neke sredine, na primjer na Jadranu, to ostvare kroz nekoliko tjedana, ali nama su ovakvi pomaci bitni jer pokazuju i matematički dokazuju da se investiranje i trud oko turizma isplati – rekao je pomoćnik direktora Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Josip Mikolčić.

– Turizam treba shvaćati kao gospodarsku granu koja je dohodovna i nudi nova radna mjesta, koja transformira sliku našeg prostora u nešto novo i drugačije te da se u konačnici isplati – istaknuo je Mikolčić. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content