NOVA IMENA ZA 12. FERRAGOSTO JAM Brkovi, Helem Nejse, Mr. Lee & IvaneSky, Them Moose Rush i Rezerve

Zagrijava se atmosfera za 12. Ferragosto JAM u Orahovici koji će biti održan na Orahovačkom jezeru od 2 do 5. Kolovoza.

Nova imena stižu kao na traci, nakon sjajnih headlinera Vojko V, Goran Bare & Majke, Letu štuke i Nipplepeople, FJ-u su se pridružili spektakularni Brkovi. Najveći hrvatski festival s lineupom baziranim na domaćim izvođačima, i ovogaće ljeta ponovo postati epicentar ljetne zabave tisućama mladih iz cijele regije. Od svojih početaka apsolutno kontra svih struja, zagrebački Brkovi ujedno su jedan su od najvećih punkrock bendova današnjice i istodobno najpoznatiji outsideri na sceni. Bez očitih aspiracija prema komercijalnom uspjehu njihov domišljat spoj potpuno oprečnih žanrova lukava je i inteligentna dosjetka koja se poput zaraze širila među publikom čitave regije.

Njihovi live nastupi često obiluju duhovitim, no precizno oštrim punk stavovima i pogledima na društvo u izvedbi upečatljivog frontmena Shamse69, savršeno ocrtavajući sliku i priliku života na ovim prostorima. No, brkovi nisu jedino novo ime. Na orahovačko će jezero i svestrani sarajevski bend Helem Nejse. Karijeru su započeli 2014. kao autori i voditelji radijske emisije gdje su na zabavan način secirali životne teme i probleme svojstvene mladima. Emisija je u kratkom roku postala najslušanija u Bosni i Hercegovini te im dala vjetar u leđa za pokretanje vlastitih kazališnih predstava. Ubrzo je i kanal na kojem su objavljivali isječke emisije prerastao i u glazbeni te se sve više usredotočuju na taj aspekt djelovanja. Album prvijenac “Gol u gostima” (2017.) rasprodan u rekordnom roku donio je, između ostalih, zanimljive suradnje s Edom Maajkom i Kanždijom.

Najveću pozornost dosad zadobili su singlom “Kabadahija” s Markom Louisom, hitom s više od milijun i pol Youtube pogleda. Helem nejse pripadaju među najperspektivnija hip hop imena nove generacije. Imenima za 12. Ferragosto JAM pridružuje se životni, avangardni par Mr.Lee & IvaneSky, projekt kojim Damir Martinović Mrle (Let 3) i Ivanka Mazurkijević (Stampedo) istražuju drugačiji, moderni pop zvuk. Stiže i inovativna prog rock trojka Them Moose Rush koja je posljednjim albumom iz 2018. napravila značajne i ludo dobre pomake u shvaćanju rock žanra zbog čega su zaluđeni svjetski kritičariza frontmena Nikolu Runjavca bacali usporedbe s “Mikeom Pattonom na heliju”.

Svježe nagrađen Rock&Off nagradom od strane nezavisnih glazbenih novinara u kategoriji Prasak godine, makarski bend Rezerve na Ferragostu će iznijeti svoju viziju poletnog i plesnog retro rocka koji neodoljivo podsjeća na rane dane Đavola, Idola i Psihomodo Popa. Finalni lineup brojat će oko 50ak izvođača raspoređenih na nekoliko pozornica. Iz udruge Klub dostava zvuka organizatora ovog mega festivala poručuju kako su Ulaznice konstatno u prodaji, festivalske su po cijeni od 125 kuna dostupne su putem Entrio sustava.

-Od svojih početaka Ferragosto JAM usmjeren je na rock, punk, hip hop i srodne žanrove regionalne alternativne i mainstream scene. Akustične svirke tijekom dana, roštiljanje, kupanje i sportske aktivnosti te večernji nastupi raznovrsnih glazbenih imena na nekoliko pozornica prometnuli su Ferragosto u jakog i jedinstvenog igrača na mapi mnogobrojnih festivala u regiji – kaže Marko Nemec iz Udruge klub dostava Zvuka.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić, ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content